Skip to main content

Η στήριξη των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας σε συνάντηση της Τράπεζα Πειραιώς στη Λάρισα

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρηματικών ομίλων της ευρύτερης περιοχής, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της οικονομίας.

Η ενημέρωση των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας για τις δυνατότητες που παρέχει η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), ήταν το επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας από κλιμάκιο στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρηματικών ομίλων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνούν το ένα δισ. Ευρώ.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι εταιρίες: ΙΝΤΕΡΚΟΜ, ΒΙΟΛΑΡ, ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, ΒΙΟΣΕΡ, ΝΤΑΜΑΒΑΝΤ, Αφοι ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ, ΟΜΗΡΟΣ, ΤΕΔΡΑ, ΒΙΟΛΑΝΤΑ, ΛΑΣΡΙΠΛΑΣΤ, ΖΑΒΑΛΟΣ, COSMOS ALUMINIUM, ΜΠΡΕΤΑΣ, ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ, ΜΑΞΙ, ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΡΓΑΤΗΚΑΤ, ΜΠΙΖΙΟΣ, ΜΠΕΤΤΙΝΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), τους τομείς που υποστηρίζει και τα κίνητρα που παρέχει, με σκοπό να αποτελέσει βασικό μοχλό για τον μετασχηματισμό του επιχειρηματικού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας την επόμενη 5ετία.
 
Από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικής Τραπεζικής, Αντώνης Κατραούρας, ο Γενικός Διευθυντής Ευστράτιος Ανδριανής, ο επικεφαλής των Επιχειρηματικών Κέντρων στη Β. Ελλάδα Ανδρέας Δημητριάδης, ο Διευθυντής Επιχειρηματικού Κέντρου Θεσσαλίας Δημήτρης Ντίνας, ο επικεφαλής της Αναπτυξιακής Τραπεζικής Δημήτρης Βερελής, ο οποίος έκανε τη σχετική παρουσίαση, καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Factoring Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, αλλά και στελέχη του Επιχειρηματικού Κέντρου.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Αντώνης Κατραούρας αναφέρθηκε στην διαχειρίσιμη οικονομική επίπτωση της πανδημίας στην ελληνική οικονομία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω των αυξημένων επιπέδων εγρήγορσης των επιτελείων των Τραπεζών και του κράτους, με καινοτόμα εργαλεία και μεθόδους αντιμετώπισης της κατάστασης, αλλά και χάρη στην ευελιξία και προσαρμοστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

«Σήμερα μπορούμε να λέμε δυνατά ότι βλέπουμε την επόμενη ημέρα» υπογράμμισε ο κ. Κατραούρας, επικαλούμενος τα στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που το 2021 αναμένεται να κινηθεί προς το 7,5%, ενώ οι προβλέψεις για 2022 είναι για 5%.
Τόνισε, ότι η Τράπεζα Πειραιώς ακολουθεί ξεκάθαρη αναπτυξιακή στρατηγική και κάλεσε τις επιχειρήσεις να προσκομίσουν καλά χρηματοδοτικά σχέδια προς αξιολόγηση και χρηματοδότηση.

Σημείωσε ότι οι εκταμιεύσεις της Εμπορικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς το 2021 υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ, ενώ, ήδη, η Εμπορική Τραπεζική, εξετάζει περισσότερα από 500 επενδυτικά σχέδια, προωθώντας την κουλτούρα της αειφόρου ανάπτυξης μέσω του Environmental Sustainability Governance (ESG), μίας ευρωπαϊκής λογικής χρηματοδότησης με σεβασμό στο περιβάλλον και τους κανόνες της υπεύθυνης και διαφανούς εταιρικής διακυβέρνησης.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στην χρήση του factoring, ως εργαλείο παροχής ρευστότητας αλλά και παράλληλης ασφάλισης των απαιτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού.