Skip to main content

Οι στόχοι και οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης του ΟΣΕΘ

Ιδιαίτερο βάρος, σε συνεργασία με τους συγκοινωνιολόγους του ΟΣΕΘ, θα δοθεί στον σχεδιασμό και την αναδιάρθρωση της συγκοινωνίας.

Τα νέα τους καθήκοντα στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης Α.Ε. ανέλαβαν ο πρόεδρος Γιάννης Καλογερούδης, ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Τόσκας, καθώς και τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

Άμεση προτεραιότητα των διοικούντων είναι η υπογραφή της σύμβασης με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την ανάθεση εκτέλεσης έργου, κάτι που θα εξασφαλίσει αφενός ποιοτικές μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό, αφετέρου οχήματα για τον ΟΑΣΘ που θα βοηθήσουν σημαντικά στην εκτέλεση του έργου του στην πόλη.

Επιπλέον, η νέα διοίκηση του Οργανισμού έχει ως στόχο την ανάδειξη του θεσμικού ρόλου, και την προώθηση της συνεργασίας όλων των φορέων ώστε η Θεσσαλονίκη να «ανασάνει» κυκλοφοριακά μέχρι την ολοκλήρωση του Μετρό και του σχεδιασμού που εκπονείται για το συγκοινωνιακό της μέλλον.

Ιδιαίτερο βάρος, σε συνεργασία με τους συγκοινωνιολόγους του ΟΣΕΘ, θα δοθεί στον σχεδιασμό και την αναδιάρθρωση της συγκοινωνίας ενόψει της λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ, ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα των αστικών συγκοινωνιών.

Ο κ. Καλογερούδης και ο κ. Τόσκας θα συμμετάσχουν αύριο στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα τον ΟΑΣΘ, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕΘ.