Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
x

Η ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΖΕΡΒΑ

Ποιες οι σκέψεις του Μητσοτάκη για το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη - Ποια πρόσωπα θα συνθέσουν τη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

-Στη διατήρηση του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη φέρεται να έχει καταλήξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, έχουν συζητηθεί και τα ονόματα του επικεφαλής και σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πρόσωπο εκτός Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός πιθανώς με αυτό τον τρόπο σηματοδοτεί την αλλαγή στη λειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού, ενώ οι πληροφορίες μας λένε πως οι συμβολισμοί δε σταματούν εδώ. Από τα ονόματα που ακούσαμε, επικρατέστερο σενάριο φαντάζει να ξαναπεράσει το Γραφείο σε γυναικεία χέρια, μετά την Κατερίνα Νοτοπούλου, που ήταν η πρώτη προϊσταμένη επί ΣΥΡΙΖΑ και ο συγκεκριμένος θεσμός φέρει τη σφραγίδα της. Οριστικές αποφάσεις περιμένουμε στην πρώτη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού στην πόλη.

-Πληροφορίες θέλουν τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, να έχει κλείσει ήδη σχεδόν όλο το σχήμα της διοίκησης που θα παρουσιάσει επισήμως και θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας θα κρατήσει, όπως είχε πει προεκλογικά, την αρμοδιότητα της καθαριότητας ο ίδιος. Ο Μάκης Κυριζίδης θα αναλάβει άλλα καθήκοντα, με πιθανότερο αυτό της αντιδημαρχίας Οικονομικών. Η μεταξύ τους συμφωνία έχει κλείσει, όπως και για τη θέση του Χάρη Αηδονόπουλου, ο οποίος προορίζεται για την ανάληψη του τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής. Εντός διοικητικού σχήματος αναμένεται να είναι και ο Γιώργος Ορφανός και ο Πέτρος Λεκάκης.

-Στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν την Τετάρτη η Αφροδίτη Λατινοπούλου. Η νεαρή πολιτευτής της ΝΔ, στην Α' Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με στελέχη του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού. Χαίρει της εκτίμησης του πρωθυπουργικού επιτελείου, όπως και του κ. Μητσοτάκη, οπότε το αβίαστο συμπέρασμα είναι πως η μετάβασή της στην Αθήνα είχε ως αντικείμενο την αξιοποίησή της σε κάποια από τις θέσεις, οι διοικήσεις των οποίων ορίζονται από την κυβέρνηση. Η ίδια ήταν φειδωλή για κάτι πιο συγκεκριμένο...
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ