Skip to main content

Οι τελευταίες πληροφορίες για το πρόγραμμα Πομπέο στη Θεσσαλονίκη

Ποιες αλλαγές έχουν γίνει στο πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη - Πού θα βρεθεί.

Συνεχείς είναι οι αλλαγές στο πρόγραμμα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το γραφείο Τύπου της ελληνικής διπλωματίας, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, το πρωί της Δευτέρας, στις 10.00, στο ΥΜΑΘ. Παρών στη συνάντηση θα είναι και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ενώ, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, οι συζητήσεις θα εστιαστούν σε ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδας, όπου θα υπογραφεί διμερής συμφωνία για τη συνεργασία στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα, παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο. Υπενθυμίζεται πως στον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος, ο Πομπέο αναμενόταν να επισκεφθεί τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης, κάτι όμως που τελικά ακυρώθηκε.

Να σημειωθεί ακόμη πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν αναμένεται να επισκεφθεί το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer και το αμερικανικό κολέγιο Ανατόλια, όπως είχε προγραμματιστεί.

Υπενθυμίζεται πως, όπως είχε γράψει η Voria.gr, ο Μάικ Πομπέο θα φτάσει στο αεροδρόμιο Μακεδονία, κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

φωτογραφία αρχείου