Skip to main content

Οι τελευταίες τρεις παραστάσεις της «Ματωμένης Μικρασίας» στη Χαλκιδική

Το εμβληματικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας «Ματωμένα Χώματα» παρουσιάζεται φέτος με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι τελευταίες τρεις παραστάσεις του έργου «Ματωμένη Μικρασία» θα παρουσιαστούν στη Χαλκιδική, ενώ από το φθινόπωρο το έργο θα περιοδεύσει στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Οι τελευταίοι σταθμοί της περιοδείας στη Χαλκιδική είναι οι εξής:

Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 21.00 στο κλειστό θέατρο Ν. Τρίγλιας

Σάββατο 2 Ιουλίου στις 21.00 στο κλειστό θέατρο Ν. Τρίγλιας

Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 21.30 στο ανοιχτό θέατρο Πολυγύρου

Το εμβληματικό έργο της νεοελληνικής λογοτεχνίας «Ματωμένα Χώματα» παρουσιάζεται φέτος με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι κάτοικοι της Τρίγλιας Βιθυνίας που δημιούργησαν τη Ν. Τρίγλια Χαλκιδικής βίωσαν τον πόνο, τη βία και τον ξεριζωμό και οι απόγονοι τους διηγούνται όλα τα γεγονότα εκείνης της τραγικής περιόδου.

Για την πραγματοποίηση της παράστασης συνεργάστηκαν το παράρτημα του Συλλόγου Απανταχού Τριγλιανών Χαλκιδικής και ο Σύλλογος Μικρασιατών Θρακιωτών «Τα Μικράλωνα».

Λίγα λόγια το έργο: Οι ηθοποιοί, που είναι απόγονοι των Ελλήνων της Τρίγλιας Βιθυνίας, αφηγούνται με συγκλονιστικό τρόπο τις περιπέτειες των προγόνων τους κατά τη διάρκεια εκείνης της ταραγμένης περιόδου. Το έργο μεταφέρει τον θεατή στην πραγματικότητα της εποχής εκείνης, με τον αέρα, τους ήχους, τις μυρωδιές, τις εικόνες της καθημερινότητας των διαφόρων εθνικοτήτων που ζούσαν στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπως επίσης και τον πόνο, τη βία και τις αδυσώπητες συνθήκες του πολέμου. Η παράσταση πλαισιώνεται από μουσική και ζωντανή εκτέλεση τραγουδιών της εποχής από επαγγελματίες τραγουδιστές και σύμφωνα με το πνεύμα του έργου.
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Παπαπαρασκευάς Ζουμπούλης