Skip to main content

Οι τέσσερις προτάσεις του Ίλον Μασκ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Ίλον Μασκ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «μια δυνατή, αλλά όχι πιθανή, έκβαση αυτής της σύγκρουσης είναι ο πυρηνικός πόλεμος».

Τέσσερις «προτάσεις» για άμεση ειρήνευση στην Ουκρανία καταθέτει μέσω του λογαριασμού του στο twitter ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Ίλον Μασκ.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη θέτει μάλιστα τις εν λόγω προτάσεις σε διαδικτυακό δημοψήφισμα, με το «αποτέλεσμα» τα πρώτα λεπτά μετά την ανάρτηση να είναι υπέρ των θέσεών του.

Συγκειρμένα, ο CEO της Tesla προτείνει:

-Επανάληψη των εκλογών στις ανεξαρτητοποιηθείσες (σ.σ., προσαρτηθείσες στη Ρωσία) επαρχίες υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ και αποχώρηση της Ρωσίας εάν αυτό αποφασίσουν οι κάτοικοι.
-Η Κριμαία (να αποτελέσει) επισήμως τμήμα της Ρωσίας, όπως ήταν από το 1783 «μέχρι το λάθος του Χρουστσιώφ (σ.σ., ο Σοβιετικός ηγέτης είχε δωρίσει τη χερσόνησο στην Ουκρανία το 1954).
-Να εξασφαλιστεί η παροχή νερού στην Κριμαία
-Η Ουκρανία να παραμείνει ουδέτερη

Σε νεότερη ανάρτηση – σχόλιο ο Μασκ προσθέτει ότι «αυτό θα είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα (του πολέμου) στο τέλος», όμως «αποτελεί ερώτημα πόσοι θα πεθάνουν ως τότε».

Τέλος, ο Μασκ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι «μια δυνατή, αλλά όχι πιθανή, έκβαση αυτής της σύγκρουσης είναι ο πυρηνικός πόλεμος».