Skip to main content

Η «Θεογονία» της Σοφίας Σπυράτου από 6 Οκτωβρίου στο Κολοσσαίον

Ο συναρπαστικός μύθος ζωντανεύει στην νέα υπερπαραγωγή σε κείμενο Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία - χορογραφία Σοφίας Σπυράτου.

Στην αρχή ήταν το χάος. Και από το χάος γεννήθηκε ο κόσμος. Και η σκηνή του κόσμου γέμισε χρώματα, χορό, μουσική. Καμιά θεογονία δεν μπορεί να συγκριθεί με την θεογονία των Ελλήνων.

Ο συναρπαστικός μύθος ζωντανεύει στην νέα υπερπαραγωγή σε κείμενο Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία - χορογραφία Σοφίας Σπυράτου.

Η «ΘΕΟΓΟΝΙΑ» ανεβαίνει από τις 6 Οκτωβρίου στην σκηνή του θεάτρου ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ, στη Θεσσαλονίκη.

Μια θεατρική πανδαισία, που θα μείνει αξέχαστη στους θεατές όλων των ηλικιών και ειδικά στα παιδιά, που θα χαρούν την ομορφιά της αρχαίας μυθολογίας, απλά και απροβλημάτιστα.

Οι ευφάνταστες «ζωντανές» εικόνες του video art από τον Νίκο Σούλη και η μοναδική αφήγηση του Αιμίλιου Χειλάκη, δίνουν την σκυτάλη στα σκηνικά και κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη.

Η ποιητική αφήγηση, που σέβεται τον μύθο, όπως διδάσκεται στα σχολεία, οι ονειρικές χορευτικές εικόνες, η μουσική πανδαισία, οι απίθανοι ξυλοπόδαροι και ακροβάτες, δημιουργούν μια ανεπανάληπτη παράσταση: Το χρυσό αυγό της νύχτας, ο Κρόνος και τα παιδιά του, η Τιτανομαχία, οι δώδεκα θεοί, το χρυσό παλάτι του Ολύμπου, ζωντανεύουν και ο κόσμος γεννιέται ξανά πολύχρωμος, διασκεδαστικός, φανταστικός, υπέροχος, μαγικός!

Αφήγηση: Αιμίλιος Χειλάκης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ
Γιώργος Μπλάνας
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ
Σοφία Σπυράτου
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Μανόλης Παντελιδάκης
VIDEO ART
Νίκος Σούλης
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Στέλιος Χατζηαδαμίδης
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ – ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ
Γιώτης Κιουρτσόγλου
με την δημιουργική συνεργασία των
David Lynch, Βαγγέλη Καρίπη & Φώτη Σιώτα
ΜΑΣΚΕΣ – ΦΙΓΟΥΡΕΣ
Βασίλης Σακκής, Δήμητρα Καίσαρη

Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν:
Άννα Μανούδη, Μελίνα Ατρείδου, Βαγγέλης Γεωργιάδης, Μάριος Ζαρδαβάς, Ναταλία Μαρτίνη, Αλεξία Παπαδοπούλου, Θοδωρής Ησαϊλίδης, Κωνσταντίνος Φραγκούλης, Ευγενία Ψωμιάδου, Παναγιώτης Ντόβας
Εναέριοι ακροβάτες: Daniel Arrando, Ιωάννα Δημητριάδου.

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ.
(καθημερινές παραστάσεις για τα σχολεία όλων των βαθμίδων)
Τιμές εισιτηρίων: από 7 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
2310 834 996
211 800 5141