Skip to main content

Η Τουρκία περικυκλώνει την Κύπρο και ο ΟΗΕ δεν λέει ούτε λέξη

Σιγά που θα συνετιστεί η Τουρκία από παραινέσεις. Κυρώσεις ακούω, κυρώσεις δεν βλέπω. Τα άλλα είναι… σε δουλειά να βρισκόμαστε

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ισραηλινής κυβέρνησης αποκαλύπτει πως δεν υπάρχει πρόθεση συνεργασίας εκ μέρους του Ισραήλ με τον Μάκη Βορίδη. Όπως υπογραμμίζει το ίδιο δημοσίευμα η ανησυχία και η άρνηση συνεργασίας προκύπτει από το αντισημιτικό παρελθόν του Βορίδη.

Επικρίσεις, ωστόσο δέχτηκε και ο Κ. Μητσοτάκης από τον αντιπρόεδρο του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού, Γιακόφ Χάγκοελ, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την τοποθέτηση του Μ. Βορίδη, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ξεσηκώθηκαν οι Αλβανοί ακροδεξιοί εναντίον της ελληνικής κοινότητας για κάποια συνθήματα στην Χειμάρρα: «Έλληνες εξτρεμιστές έχουν γεμίσει τους τοίχους του Κάστρου της Χειμάρρας  με ρατσιστικά και αντι-αλβανικά συνθήματα. Ντροπή!», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

«Οι Έλληνες εξτρεμιστές εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα στην Αλβανία. Τα τείχη του κάστρου της Χειμάρρας γέμισαν συνθήματα στα ελληνικά. Μεταξύ αυτών γίνεται αναφορά στον εξτρεμιστή Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από αρκετούς μήνες στο χωριό  Βουλιαράτες του Αργυρόκαστρου από τις δυνάμεις της RENEA».

Από τρεις πλευρές περικυκλώνει η Τουρκία την Κύπρο. Μετά τον Πορθητή και το Γιαβούζ, η Άγκυρα φέρνει και το Μπαρμπαρός νότια της Κύπρου για να ολοκληρωθεί η περικύκλωση του νησιού.

Ο Πορθητής επιχειρεί στα δυτικά του νησιού, το Γιαβούζ στα ανατολικά και το Μπαρμπαρός -το οποίο όμως δεν είναι γεωτρύπανο αλλά έρευνας και διάσωσης- επιχειρεί σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου όπου έχουν μοιραστεί τα Οικόπεδα, στα οποία ερευνούν οι ξένοι ενεργειακοί κολοσσοί.

Σιγά που θα συνετιστεί η Τουρκία από παραινέσεις. Κυρώσεις ακούω, κυρώσεις δεν βλέπω. Τα άλλα είναι… σε δουλειά να βρισκόμαστε

«Ούτε λέξη» σε έκθεση του ΟΗΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ. Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, δεν αναφέρεται στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και αναφέρεται σε «μια ιδιαίτερα πυκνή συγκέντρωση διαφόρων εθνικών και κοινών ναυτικών και στρατιωτικών δυνάμεων και ασκήσεων έρευνας και διάσωσης και άλλων στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

Οι Βρετανοί κάνουν καλή δουλειά με τον άνθρωπό τους στον ΟΗΕ.

Ως και η τοποθέτηση γιατρού στην Ακρόπολη ενόχλησε την Αριστερά. Υπήρχε, αλλά ο ανθρωποδικαιωματάς ΣΥΡΙΖΑ αναίρεσε την απόφαση του 2014 του κ. Τασούλα και άφησε στο έλεος του Θεού τόσους ανθρώπους; Διότι γιατρός υπήρχε στην Ακρόπολη από το 2014. Για λίγους μήνες. Έπειτα, μία Δευτέρα ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ.