Skip to main content

Η Θέρμη τιμά τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο-Τριήμερες εκδηλώσεις

Το τιμητικό πρόγραμμα ξεκίνησε ήδη από τις 5 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου το οποίο θα περιλαμβάνει άφθονο κρασί και ψάρι.

Με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα τιμούν οι κάτοικοι της Θέρμης τον πολιούχο τους Άγιο Νικόλαο.

Τις εκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης προς τιμήν του προστάτη της, φρόντισε για ακόμα μια φορά ο Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων «Ο Μέγας Αλέξανδρος».

Το τιμητικό πρόγραμμα ξεκίνησε ήδη από τις 5 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Δεκεμβρίου το οποίο θα περιλαμβάνει άφθονο κρασί και ψάρι.

Παράλληλα θα συνεχίζονται τα εορταστικά δρώμενα του Χριστουγεννιάτικου Προγράμματος της ΔΕΠΠΑΘ “Χριστούγεννα 2019”  

Σήμερα: 

07.15- Όρθρος και Πανηγυρική ιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων κ.Παντελεήμονος    

11.00- (μετά την λειτουργία) Λαϊκό Πανηγύρι με παραδοσιακή μουσική, άφθονο κρασί και ψάρι στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Θέρμης. Στο χώρο θα πωλούνται γλυκά από τα μέλη του Συλλόγου για την ενίσχυση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Θέρμης    

17.00- Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολαόυ Μύρων της Λυκίας

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

21.00- Συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης στη “Λευκή Νύχτα” της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης. Ο Σύλλογος  θα αναβιώσει το παραδοσιακό σεδιώτικο γλέντι, όπως γινόταν παλιά, με ζουρνάδες και χάλκινα.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

20.00- Μακεδονία…πλατιά του ονείρου μας η γη Αφιέρωμα στην Ξανθίππη Καραθανάση. Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τραγούδια που είχε ερμηνεύσει η μεγάλη τραγουδίστρια και βράβευση της για την προσφορά της στην ελληνική μουσική παράδοση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης και είναι πρωτοβουλία του τμήματος χορωδίας του Συλλόγου. Συμμετέχει το τμήμα Νέων.