Skip to main content

Η θέση του Σωματείου Φίλων Ιστορικού Κέντρου για το ρεύμα στα καφέ της Αριστοτέλους

Ο πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι άδικα στοχοποιήθηκε σχετικά με την ηλεκτροδότηση των καφέ.

«Ζητούμενο των Σωματείου Φίλων του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ήταν η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του Μνημείου της Αριστοτέλους (πεσσοί, κίονες, στοές) από τα καλώδια ρεύματος και τις ανεξέλεγκτες παροχές και όχι να κινηθούμε εκδικητικά απέναντι στους επαγγελματίες» επισημαίνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Άκης Λαζάρου, μιλώντας στη Voria.gr.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Ξηλώνουν φωτιστικά και θερμάστρες οι επαγγελματίες στην Αριστοτέλους

Εξηγεί πως το σωματείο καταγράφοντας τις αναφορές των μελών του που διαπίστωναν καθημερινά αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση, προσέφυγε πρώτα στον Δήμο Θεσσαλονίκης (ο οποίος δεν έχει καμία αρμοδιότητα με το θέμα) και στη συνέχεια στον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος, όπως αναφέρει ο κ. Λαζάρου, γνωστοποίησε ότι αρμόδια υπηρεσία είναι η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, τμήμα χορήγησης αδειών βιομηχανίας, ενέργειας, φυσικών πόρων και επαγγελματιών.

«Απευθυνθήκαμε στην υπηρεσία η οποία μας ζήτησε για το κάθε κατάστημα που θα βρίσκαμε 100 ευρώ, έτσι προβλέπει ο νόμος. Τους είπαμε ότι εμείς δεν μπορούμε να πληρώσουμε και ότι είναι δική τους αυτεπάγγελτη ευθύνη - σημειωτέον ότι αν η καταγγελία ευσταθεί το ποσό επιστρέφεται. Εμείς επειδή δεν μπορούσαμε να δώσουμε αυτά τα χρήματα και επειδή βλέπαμε ότι κωλυσιεργούσαν, κάναμε μια αναφορά στην εισαγγελία ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος. Τον Απρίλιο ήταν η τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε με τον ΔΕΔΔΗΕ και εκεί σταμάτησε η εμπλοκή μας» αναφέρει ο κ. Λαζάρου και τονίζει ότι «το πρόβλημα μας δεν ήταν να μην ηλεκτροδοτηθούν αλλά να είναι ασφαλής η ηλεκτροδότηση και να μην υπάρχουν στους κίονες και τους πεσσούς τα καλώδια».

Επισημαίνει ότι άδικα στοχοποιήθηκε τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και το σωματείο. «Εμείς δεν ξέραμε καν ότι είναι παράνομο, δεν είμαστε ειδικοί. Απλά θέλαμε την ασφάλεια του κόσμου και να προστατέψουμε το μνημείο», υπογραμμίζει και παραθέτει τις ακόλουθες φωτογραφίες για την κατάσταση που επικρατούσε στην Αριστοτέλους οδηγώντας στην κινητοποίηση του Σωματείου.