Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ... ΜΑΪΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΝΤΕΡΑΣ

Σε δύο εβδομάδες αρχίζουν τα γυρίσματα, που θα διαρκέσουν περίπου 30 μέρες. Πού θα γίνουν. Ύψος επένδυσης άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Σε δυο εβδομάδες η Θεσσαλονίκη θα γεμίσει με αστέρες του Χόλιγουντ, προεξάρχοντος του Αντόνιο Μπαντέρας. Αιτία η έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας δράσης «Barracuda», ενός αστυνομικού θρίλερ, που για πέντε εβδομάδες θα γυρίζεται σε Δέλτα Αξιού, Θεσσαλονίκη, Θέρμη, Περαία και γύρω περιοχές.

Πρόκειται για επένδυση 20 εκατ. ευρώ, από την οποία τα οφέλη για την περιοχή είναι πολλαπλά, κυρίως όμως βάζει την πόλη και την Κεντρική Μακεδονία για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Τις λεπτομέρειες του μεγάλου κινηματογραφικού γεγονότος για τη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι η πρώτη χολιγουντιανή παραγωγή που γυρίζεται εξ ολοκλήρου στην περιοχή, ανακοίνωσαν σήμερα μετά τη συνάντησή τους στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αμερικανός παραγωγός της Millennium Media, Ρόμπερτ Βαν Νόρτνεν και ο διευθυντής παραγωγής, Δημήτρης Καμπάς.

Στην ταινία θα συμμετέχουν εκτός από ξένους και Έλληνες ηθοποιοί, ενώ για πρώτη φορά θα γίνουν γυρίσματα και στον χώρο όπου η χολιγουντιανή εταιρεία θα κατασκευάσει στους επόμενους μήνες τα στούντιο, στη Θέρμη, όπου αναμένεται να γυρίζονται πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές από όλον τον κόσμο και διαφορετικές εταιρείες.

Στο σενάριο της ταινίας ο τόπος όπου εξελίσσεται η δράση είναι η Φλόριντα και το Μαΐάμι κι αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της παραγωγής, πώς θα κάνει τη Θεσσαλονίκη να μοιάζει με τη συγκεκριμένη περιοχή και πόλη των ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση ο θεατής θα γνωρίζει πάντως ότι τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά κυρίως θα το γνωρίζει ο κόσμος της παραγωγής οπτικοακουστικών προϊόντων.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «πρόκειται για μια μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ, που ξεκινάει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη σε δυο εβδομάδες. Είναι πολύ σημαντική στιγμή για τον στόχο που έχουμε θέσει ως περιφέρεια, να βάλουμε την Κεντρική Μακεδονία στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών. Με την έναρξη μάλιστα το επόμενο διάστημα της κατασκευής των στούντιο της χολιγουντιανής εταιρίας στη Θέρμη, φέρνουμε το στόχο αυτό ακόμη πιο κοντά. Τα στούντιο θα επιτρέψουν στην περιοχή μας να δημιουργήσει τη βάση για την υλοποίηση σειράς τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών. Ήδη προετοιμαζόμαστε και για τα γυρίσματα κι άλλων χολιγουντιανών ταινιών στην Κεντρική Μακεδονία μετά το καλοκαίρι, οι οποίες θα βάλουν για τα καλά την Κεντρική Μακεδονία στο χάρτη των οπτικοακουστικών παραγωγών παγκοσμίως. Ξεπεράσαμε μαζί με τους παραγωγούς, μέσω του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη βοήθεια του ΕΚΟΜΕ, όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα, τις αγκυλώσεις και τις καθυστερήσεις και πλέον η πρώτη χολιγουντιανή ταινία στην περιοχή μας είναι γεγονός. Ο στόχος μας επετεύχθη. Το είπαμε, το κάναμε. Την καλή συνεργασία του Film Office και των εταιριών παραγωγής οπτικοακουστικών προϊόντων από όλο τον κόσμο θα τη συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα, επειδή όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται για τη δημιουργία σημαντικής προστιθέμενης αξίας για τον τόπο μας, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και εισοδήματος για την περιοχή μας και κυρίως για την προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τους Έλληνες ηθοποιούς που θα βρουν δουλειά, θα στηριχτούν πολλοί κλάδοι της οικονομίας μας, οι οποίοι θα κληθούν να υποστηρίξουν τα γυρίσματα. Η χώρα έχει δημιουργήσει πια τις προϋποθέσεις για να γίνει ελκυστική σε παραγωγές παγκοσμίως κι αυτό το οφείλουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό στο ΕΚΟΜΕ και τον πρόεδρό του τον Πάνο Κουάνη, που δουλεύει επί έξι χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Ο κ. Νόρντεν επισήμανε: «Εντοπίσαμε πολλές κατάλληλες τοποθεσίες στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να κάνουμε τα γυρίσματα της ταινίας μας. Μέχρι τώρα εντοπίζαμε τις περιοχές που είναι οι πιο ταιριαστές για την ταινία μας και έχουμε καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών μας, χάρις στη βοήθεια της ομάδας μας στην Ελλάδα, του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σχεδιάζουμε την έναρξη των γυρισμάτων τις επόμενες δυο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, στην Περαία, στη Θέρμη, στο Δέλτα Αξιού και στις γύρω περιοχές. Το φιλμ είναι μια ταινία δράσης, ένα αστυνομικό θρίλερ. Δουλειά μας είναι να κάνουμε περιοχές να μοιάζουν με άλλα μέρη. Κι αυτό θα κάνουμε και στη Θεσσαλονίκη. Ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη κι αυτό θα γίνει γνωστό σε όλους, ο θεατής βλέποντας το φιλμ θα νομίζει ότι βρίσκεται στο Μαϊάμι και τη Φλόριντα. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν πέντε εβδομάδες. Τα πάντα θα γίνουν στην Ελλάδα, στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικά στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Καμπάς υπογράμμισε ότι «θα γίνει μια ταινία που θα αξιοποιήσει τις υποδομές της Θεσσαλονίκης, ώστε να μοιάζουν με το Μαϊάμι. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και αποτελεί σπουδαία ευκαιρία και για επόμενες παραγωγές, ώστε να αξιοποιήσουν όλα τα πλεονεκτήματα και τις υποδομές αυτής της περιοχής, για να γίνουν ταινίες. Η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο για πολλές οπτικοακουστικές παραγωγές».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ