Skip to main content

Flea Market: Η Θεσσαλονίκη ανασύρει βίντατζ και χειροποίητους θησαυρούς (φωτο+vid)

Έφτασε και πάλι μία εναλλακτική για τα δεδομένα της πόλης διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός, το Market & Street Food Festival.

Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο στην κουλτούρα της επανάχρησης, του DIY (Do it yourself, δηλαδή "φτιάξτο μόνος") αλλά και των μακρινών ταξιδιών μέσω έθνικ φαγητών και ποτών έφτασε για ακόμα μία χρονιά στον προαύλιο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για το Flea Market & Street Food Festival, μία εναλλακτική για τα δεδομένα της πόλης διοργάνωση που τείνει να γίνει θεσμός.

Αυτό το Σαββατοκύριακο οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να ανασύρουν vintage θησαυρούς, να αγοράσουν βιολογικά καλλυντικά και να γευτούν φαγητά από κάθε πλευρά του κόσμου, υπό τον ρυθμό της house και όχι μόνο μουσικής.

Με μία βόλτα στο Flea Market θα βρει κανείς ξεχωριστά μακραμέ κοσμήματα, βιολογικά σαπούνια και κρέμες προσώπου, τετράδια με εξώφυλλα ζωγραφισμένα στο χέρι αλλά και πληθώρα second hand ρούχων σε προνομιακές τιμές. Όλοι οι εκθέτες διαθέτουν φυσικά ή ιντερνετικά καταστήματα και μέσω της λογικής του Flea Market φιλοδοξούν να περάσουν στον κόσμο τη σημασία του να στηρίζεις τοπικές επιχειρήσεις αλλά και να εκτιμούν την αξία των παλιών αντικειμένων που έχουν βρει πλέον νέα χρήση.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, που διοργανώνουν και το Street Food Festival κάθε Μάιο, έπειτα από ταξίδια στο εξωτερικό και από συνεχείς αναζητήσεις, συνειδητοποιήσαν ότι στη χώρα μας δεν υπήρχαν υπαίθριες αγορές με second hand προϊόντα. Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 2016 συστήνεται η πρώτη αφορά, όπως την είχαν φανταστεί στον πολυχώρο του Μύλου. Εκτός αυτού, η ομάδα παραγωγής είχε την ευκαιρία να βρεθεί και σε άλλους εμβληματικούς χώρους όπως το νέο Δημαρχειακό Μέγαρο, το Lab’ Attoir, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και προσφάτως στην Αποθήκη Γ’ στο λιμάνι.

«Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μας είναι κάθε φορά να συστήνουμε έναν εναλλακτικό χώρο της πόλης. Επιθυμούμε ο κόσμος να μάθει αλλά και να αγαπήσει την εναλλακτική χρήση παλιών αντικειμένων, καθώς και την αξία του παλιού και τη χαρά να το μεταποιείς σε κάτι νέο», σημειώνουν στη Voria τα μέλη της διοργάνωσης. «Το Flea Market έγινε με τη λογική να έχει ο καθένας τη δυνατότητα να πουλάει τα προϊόντα που επιθυμεί, τη στιγμή που ο επισκέπτης θα γεύεται φαγητά και DJs θα δίνουν τον απαραίτητο ρυθμό της άνοιξης».

Μάλιστα, στον χώρο υπάρχουν και σταντάκξα με δίσκους βινυλίου αλλά και έργα τέχνης.