Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το έξυπνο αυτοκίνητο που... διαβάζει τον οδηγό του

Tο Thessaloniki Smart Mobility Living Lab αποτελεί το δεύτερο ζωντανό εργαστήρι στη Θεσσαλονίκη. Ανακοινώθηκε επίσημα στο Open Living Lab Days.

«Για την ασφάλεια σας, σταματήστε στο κοντινότερο σημείο και ξεκουραστείτε», λέει μια ρομποτική γυναικεία φωνή, η οποία ακούγεται μέσα από το «έξυπνο αυτοκίνητο» που τελειοποιεί, το Thessaloniki Smart Mobility Living Lab, το δεύτερο «ζωντανό εργαστήριο» στη Θεσσαλονίκη η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε επίσημα χθες στη διάρκεια του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Open Living Lab Days που πραγματοποιείται στην πόλη.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το νέο ζωντανό εργαστήριο επισκέφθηκε χθες μια μεγάλη ομάδα ερευνητών από διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας για να γνωρίσει τα πρότζεκτ του εργαστηρίου.

Το Thessaloniki smart mobility living Lab ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια των πρωτοβουλιών του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύου Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Στη διάρκεια της επίσκεψης, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου έδειξαν στους ερευνητές το έξυπνο αυτοκίνητο που σχεδιάζουν το οποίο με τη βοήθεια αισθητήρων και καμερών που έχουν τοποθετηθεί στο τιμόνι, το κάθισμα και άλλα σημεία του ΙΧ «διαβάζουν» τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και μετρούν τους παλμούς της καρδιάς, τον ρυθμό της αναπνοής καθώς και άλλα μεγέθη, αντιλαμβάνονται πότε ο οδηγός είναι έτοιμος να κοιμηθεί και με φωνητικές εντολές τον προειδοποιούν. Το όχημα έχουν οδηγήσει από το 2005 που διεξάγεται η έρευνα 100 οδηγοί, επαγγελματίες, νέοι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, ώστε η ομάδα του εργαστηρίου να συλλέξει δεδομένα και να τελειοποιήσει το σύστημα που αναπτύσσει. Το σύστημα αυτό υιοθέτησαν για να το τεστάρουν και στο δικό τους καταναλωτικό κοινό μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η FIAT και η VOLVO.

Αυτή η λογική της συμμετοχής των απλών πολιτών στο πείραμα αυτό αλλά και σε άλλα πρόζεκτ του εργαστηρίου, οδήγησαν το ΙΜΕΤ να καταλάβει ότι χρησιμοποιεί τη μεθοδολογία του «ζωντανού εργαστηρίου», εντάσσει δηλαδή τον πολίτη και μελλοντικό καταναλωτή στη διαδικασία δημιουργίας ενός προϊόντος.

Ο Δρ. Josep Maria Salanova Grau, ερευνητής του ΙΜΕΤ, ανέφερε ότι πηγαίνοντας η ομάδα σε μια αυτοκινητοβιομηχανία είδε ότι τα test bet γίνονταν σε έναν συγκεκριμένο χώρο. «Εμείς δεν κάνουμε με αυτό, για εμάς η πόλη μας είναι το test bet», τόνισε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στόχος τώρα είναι εφόσον το Ινστιτούτο επικοινωνήσει τα αποτελέσματα των ερευνών του σε ομάδες που ασχολούνται με την αστική κινητικότητα, να τις προσεγγίσει ώστε σταδιακά να συνεργαστούν και να σχεδιάσουν από κοινού μελλοντικά πρότζεκτ.

Στο νέο ζωντανό εργαστήριο της πόλης λειτουργούν ακόμα ένα προσομοιωτής οδήγησης αυτοκινήτου και μηχανής. Σημαντικό κομμάτι του έργου του Ινστιτούτου είναι τέλος η συγκέντρωση δεδομένων για την κινητικότητα μέσα στη Θεσσαλονίκη. Με μεγάλες συνεργασίες όπως αυτή με την ένωση ταξί TAXIWAY και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μαζεύει πολύτιμα δεδομένα για την κίνηση οχημάτων και πεζών στην πόλη. Τα δεδομένα είναι διαθέσιμα για όποιον ερευνητή το επιθυμεί.