Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη City Break προορισμός για Σέρβους

Επαφές με τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Σερβίας είχε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στο Βελιγράδι, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Επαφές με τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Σερβίας είχε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στο Βελιγράδι, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για ενίσχυση της εξωστρέφειας ως «σωσίβιο» στην οικονομική κρίση. Στόχος είναι η προώθηση της Θεσσαλονίκης ως City Break προορισμού για τους γείτονές μας, ώστε να «πρωταγωνιστήσει» στα οργανωμένα ταξίδια του Σαββατοκύριακου.

Η ΕΞΘ, εκμεταλλευόμενη το αδιάλειπτο τουριστικό ενδιαφέρον των Σέρβων για τη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε για άλλη μια φορά με αξιώσεις στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ITTFA) που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου στη Σερβική πρωτεύουσα.  Η Θεσσαλονίκη είχε δικό της σταντ στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ και έγινε πόλος έλξης για μεμονωμένους τουρίστες που θέλησαν να αντλήσουν πληροφορίες για επικείμενο ταξίδι τους, αλλά και για αναγνωρισμένους tour operators της Σερβίας που στοχεύουν στην ελληνική αγορά.

Είναι γεγονός ότι οι Σέρβοι είθισται να προτιμούν να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη μεμονωμένα και όχι μέσω οργανωμένων τουριστικών πακέτων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (π.χ. Πρωτοχρονιά), παρ΄ όλο που τα παράλια του νομού Θεσσαλονίκης, η Πιερία και η Χαλκιδική αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς για τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ΕΞΘ φιλοδοξεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στο City Break τουρισμό, παρακινώντας τους τουριστικούς πράκτορες της γειτονικής χώρας να δημιουργήσουν δελεαστικά πακέτα για Σέρβους. Σε συνεργασία μάλιστα με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, προωθούνται  ενέργειες ώστε να ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση που έχει ήδη ξεκινήσει με τον αντίστοιχο Οργανισμό Τουρισμού της Σερβίας, προκειμένου να δημιουργηθούν κοινά τουριστικά πακέτα για την προώθηση των δύο πόλων σε μακρινές αγορές όπως η Ινδία και το Ισραήλ.