Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη έστειλε ηχηρό μήνυμα κατά του AIDS (φωτο)

Άναψαν κεριά και σχημάτισαν την κόκκινη κορδέλα στην πλατεία Αριστοτέλους τη Δευτέρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Ηχηρό μήνυμα κατά του AIDS έστειλε η Θεσσαλονίκη, στην εκδήλωση που οργανώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ της Τρίτης.

Το πρόγραμμα δράσεων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, κορυφώθηκε, παρουσία δεκάδων πολιτών, με το καθιερωμένο άναμμα των κόκκινων κεριών στο σχήμα της κόκκινης κορδέλας, του συμβόλου της εκστρατείας κατά του AIDS.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος άναψε ένα από τα κεριά, ενώ παράλληλα και ο Λευκός Πύργος «φόρεσε» την κόκκινη κορδέλα (red ribbon).

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, 1η Δεκεμβρίου, από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Υγείας, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Δ/νσης Δημ. Υγείας της Περιϕέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Νοσηλευτικής του Α.ΤΕΙ.Θ., η συλλογικότητα HOMOphonia-Thessaloniki Pride, τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και το Thess-CHECKPOINT.