Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη έτοιμη να υποδεχθεί τα Βίκος Street Relays

Η Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί τον πρωτότυπο αγώνα που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος “Ερμής 1877” σε συνεργασία με τη ΔΕΘ Helexpo.

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στη Νέα Παραλία ξεκίνησε σήμερα με την παρουσίαση του πρώτου ομαδικού αγώνα τρεξίματος στην Ελλάδα.

Η Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί στο πιο όμορφο σημείο της τον πρωτότυπο αγώνα που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος “Ερμής 1877” σε συνεργασία με τη ΔΕΘ Helexpo και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως σε όλη την σειρά αγώνων Βίκος Street Relays έτσι και σε αυτόν της Θεσσαλονίκης θα υπάρχει έντονο το στοιχείο της φιλανθρωπίας γιατί σημαντικό μέρος των εσόδων θα δοθεί στα ιδρύματα: Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα”.

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης τόνισε πως “βρισκόμαστε στη τρίτη ημέρα λειτουργίας της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και βλέπουμε τον κόσμο να έχει αγαπήσει ξανά την Έκθεση και συμμετέχει ενεργά. Έρχονται τα Βίκος Street Relays, μια διοργάνωση που έχουμε αγκαλιάσει και είναι σημαντικό για μας ότι γίνονται χρονικά μέσα στη διάρκεια της ΔΕΘ”.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής επεσήμανε: “Όλες οι δράσεις που γίνονται και η στήριξή μας στα Βίκος Street Relays έχουν σχέση και με την στρατηγική της ΔΕΘ και το άνοιγμά της προς τον κόσμο, το άνοιγμα των χώρων της και σαν εταιρεία γενικότερα, προκειμένου να επιστρέψει στην πόλη και τις δομές της όλη την αγάπη που λαμβάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αλλά και στις κλαδικές εκθέσεις. Πάνω σε αυτό θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να προσφέρουμε τους χώρους μας και τις υπηρεσίες μας. Κάτι ανάλογο γίνεται και με την αιμοδοσία φέτος. Είμαστε ανοικτοί σε όλα τα δίκτυα αλληλεγγύης…”.

Ο Διευθυντής των Βίκος Street Relays, Λευθέρης Πλακίδας υπογράμμισε: “Η συγκεκριμένη σειρά αγώνων είναι πλέον ένας θεσμός που έχει αλλάξει την κουλτούρα των συνεργασιών. Γίνεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη θα γίνει για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με την ΔΕΘ. Μετατρέπουμε το ατομικό αγώνισμα σε ομαδικό, στην ουσία “γεννάμε” νέους δρομείς, ανθρώπους που μπαίνουν στον αθλητισμό” και πρόσθεσε: “Ο αγώνας θα γίνει φέτος σε ένα από τα πιο ωραία σημεία της πόλης, τη Νέα Παραλία, από το Μακεδονία Παλλάς προς τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο σε μια κυκλική διαδρομή. Φανταστείτε ένα υπέροχο δειλινό Σαββάτου με 3.000 κόσμο στη Νέα Παραλία και τη Θεσσαλονίκη στα καλύτερά της. Τονίζουμε ότι υπάρχει φιλανθρωπική χροιά και σε αυτόν τον αγώνα, στηρίζοντας το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και το Ορφανοτροφείο Θηλέων “Μέλισσα”, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν κανονικά και οι αγώνες για τα μικρά παιδιά, τα Kids Relays. Περιμένουμε με μεγάλη χαρά ομαδικές εγγραφές, ήδη πολλοί σύλλογοι της πόλης έχουν δηλώσει τετράδες, θα υπάρχει και έντονη παρουσία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με το πρόγραμμα TEDxUniversityofMacedonia, που κάνει πολύ καλή δουλειά και θα προσφέρει και εθελοντές. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ο ένας στον άλλον την σκυτάλη και να πάμε πιο μακριά”.