Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα (φωτο+video)

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στον Λευκό Πύργο, όπου θα διανυκτερεύσει. Τον βωμό άναψε η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου

Του Βλάση Καμπάνη

Στον Λευκό Πύργο έφθασε η Ολυμπιακή Φλόγα, στο πλαίσιο της τελετής αφής που διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Η φλόγα θα διανυκτερεύσει στον Λευκό Πύργο και στις 09.00 της Κυριακής θα αναχωρήσει με προορισμό το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής.

Τον βωμό άναψε η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Ακολούθησε άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής «ΡΙΟ 2016» και έπαρση σημαιών με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων Βραζιλίας και Ελλάδας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΟΕ και ανταλλαγή δώρων.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε την ανάγκη να «μας καθοδηγεί το Ολυμπιακό ιδεώδες τις δύσκολες μέρες που περνάμε». Όπως είπε, «το Ολυμπιακό ιδεώδες δεν είναι η πρωτιά, αλλά η συμμετοχή, η άμιλλα, η αλληλεγγύη, η αδελφοσύνη. Και αν υπάρχουν μερικά "κακά" παιδιά μέσα στην ομάδα, και αυτά πρέπει να καθοδηγηθούν και να ακολουθήσουν τον σωστό δρόμο».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων, το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης «Η Ένωση» και την Ένωση Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, βουλευτές της πόλης και εκπρόσωποι του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.