Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
x

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η συνάντηση έμπειρου στελέχους της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του κόμματος και η συζήτηση για την αλλαγή σελίδας στον κεντρικό δήμο.

Δεν χρειάστηκαν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να σπάσει ο πάγος μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Λεωνίδα Φάκα, έμπειρου γαλάζιου στελέχους από τη Θεσσαλονίκη, στη συνάντηση που είχαν, μετά από καιρό, στις αρχές της εβδομάδας, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

Οι δύο άνδρες συνδέονται με φιλία η οποία είναι αλήθεια δοκιμάστηκε όταν ο κ. Φάκας, στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία της ΝΔ, είχε στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ωστόσο, τα σύννεφα φαίνεται ότι διαλύθηκαν σε αυτή την τελευταία συνάντηση η οποία είχε πρωτίστως ανθρώπινα χαρακτηριστικά και δευτερευόντως πολιτικά.

Σε ό,τι αφορά τα δεύτερα, που ενδιαφέρουν τη στήλη, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ανάγκη για αλλαγή σελίδας στον δήμο Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της υποψηφιότητας του Πάρι Μπίλλια αλλά και η προετοιμασία του κόμματος ενόψει της ΔΕΘ.

Ο κ. Φάκας, μετά τη συνάντηση, έκανε λόγο για ειλικρινή και δημιουργική συζήτηση, τονίζοντας σε συνομιλητές του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει τη Θεσσαλονίκη ως κεντρική προτεραιότητα, όχι απλώς ενόψει ΔΕΘ ή ενόψει εκλογών, αλλά στην αναπτυξιακή ατζέντα της ΝΔ για την επόμενη μέρα, «με κινήσεις ουσίας και όχι εντυπωσιασμού αλλά χωρίς περιεχόμενο, όπως το γραφείο πρωθυπουργού».

Ο ίδιος, πάντως, διαβεβαίωνε ότι η συνάντηση αυτή επ’ ουδενί δεν σημαίνει επαναδραστηριοποίησή του στα τοπικά πράγματα, επιμένοντας πως θα προσφέρει στις μάχες που έρχονται ως απλός στρατιώτης...
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ