Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη λέει ένα μεγάλο «Όχι στον ρατσισμό» (φωτο+video)

Μία ανθρώπινη αλυσίδα ξεκίνησε πορεία από το Λιμάνι της πόλης μέχρι τον Λευκό Πύργο, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον ρατσισμό».

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλαν σήμερα από τη Θεσσαλονίκη δεκάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων, όπως έχει οριστεί η 21η Μαρτίου από τον ΟΗΕ.

Με ενωμένα τα χέρια, σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία από το Λιμάνι της πόλης μέχρι τον Λευκό Πύργο, υπό τις μελωδίες ενός σαξοφώνου και με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον ρατσισμό».

Νέοι από αρκετές γωνιές της Ευρώπης, όπως Ισπανία, Πολωνία, Ιταλία και Σλοβακία, αλλά και από χώρες της Ανατολής όπως Συρία, Πακιστάν και Κουρδιστάν, περπάτησαν παραλιακά με πλακάτ στον λαιμό και με την αλυσίδα να έχει ως αφετηρία μία μεγάλη κόκκινη καρδιά.

«Κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό», «One Human Race», «Game over for racism» και «Build bridges no walls» μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πλακάτ.

Στην αντιρατσιστική πρωτοβουλία συμμετείχε και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος.

Στο τέλος της πορείας η αλυσίδα περικύκλωσε τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια οι διαδηλωτές έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη τους.