Skip to main content

«Θεσσαλονίκη Μαζί» για ΔΕΘ: Θετικός ο ανασχεδιασμός της ανάπλασης

Θα είμαστε διεκδικητικοί για την επίσπευση των ενεργειών που απαιτούνται, παρακολουθώντας στενά την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων, λέει η παράταξη.

Η σύναψη του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ – HELEXPO θα πρέπει να ενισχύσει την κοινή προσπάθεια των φορέων της πόλης, αναφέρει η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί», τονίζοντας ότι θα συνεισφέρει στο γόνιμο διάλογο για την ταχύτερη και αρτιότερη υλοποίηση του έργου, με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Διαβάστε - Ανάπλαση ΔΕΘ: Οι χώροι της έκθεσης που θα αποδοθούν στην πόλη

«Θα είμαστε διεκδικητικοί για την επίσπευση των ενεργειών που απαιτούνται, παρακολουθώντας στενά την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων από πλευράς πολιτείας, αλλά και ελεγκτικοί για την υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί και αφορούν τους όρους της ανάπλασης και την απόδοση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στην πόλη», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

«Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα της ανάπλασης της ΔΕΘ από την Διοίκηση επί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όλοι εμείς αγκαλιάσαμε το σύνθετο αυτό έργο με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη και τους πολίτες της, τοποθετώντας το στην κορυφή των κυβερνητικών παρεμβάσεων για την πόλη», υπογραμμίζει η παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου, προσθέτοντας:

«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε ανάγκη από ελεύθερους χώρους. Για τον λόγο αυτό, ισορροπώντας μεταξύ του οραματικού και του εφικτού, προκρίναμε την ανάπλαση της ΔΕΘ για την οποία εργαστήκαμε το προηγούμενο διάστημα συνεργατικά, από τις θέσεις που υπηρετήσαμε στην κυβέρνηση και τη διοίκηση του Δήμου, από κοινού με τη διοίκηση της ΔΕΘ, τον Δήμο και τα συναρμόδια Υπουργεία»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ανασχεδιασμός του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης δημιουργεί νέες προοπτικές και αναπτυξιακές δυνατότητες οι οποίες ανοίγουν το δρόμο προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει ένα ισχυρό εκθεσιακό και οικονομικό κέντρο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης και στην επέκταση και αναδιαμόρφωση ενός Μητροπολιτικού Πάρκου σε συνθήκες «ζωντανής» δραστηριότητας.

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα της ανάπλασης της ΔΕΘ από την Διοίκηση επί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και όλοι εμείς αγκαλιάσαμε το σύνθετο αυτό έργο με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη και τους πολίτες της, τοποθετώντας το στην κορυφή των κυβερνητικών παρεμβάσεων για την πόλη.

Στην  Θεσσαλονίκη έχουμε ανάγκη από ελεύθερους χώρους. Για το λόγο αυτό, ισορροπώντας μεταξύ του οραματικού και του εφικτού, προκρίναμε την ανάπλαση της ΔΕΘ για την οποία εργαστήκαμε το προηγούμενο διάστημα συνεργατικά, από τις θέσεις που υπηρετήσαμε στην κυβέρνηση και τη διοίκηση του Δήμου, από κοινού με την διοίκηση της ΔΕΘ, τον Δήμο και τα συναρμόδια Υπουργεία. Όπως αντίστοιχα πράξαμε και με άλλες εμβληματικές παρεμβάσεις για τα στρατόπεδα της πόλης. Εργαστήκαμε άοκνα 4,5 χρόνια στην κατεύθυνση απελευθέρωσης δημόσιο χώρου και την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε hub καινοτομίας και οικονομίας διεθνούς εμβέλειας.

Το ίδιο συνεργατικά λειτουργούμε και τώρα.  Σε αυτό το πλαίσιο, η σύναψη του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ – HELEXPO θα πρέπει να ενισχύσει την κοινή προσπάθεια των φορέων της πόλης. Ο κ. Ζέρβας βέβαια για άλλη μια φορά επέλεξε μια λάθος διαδικασία εισαγωγής του θέματος στο ΔΣ, επιδιώκοντας να οικειοποιηθεί το έργο.

Όσον αφορά το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο η αναγκαία και καθοριστική διαβούλευση επί της αρχικής πρότασης του ΕΧΣ, δείχνει να λαμβάνει υπόψη τις διάφορες θέσεις που έχουν κατατεθεί. Όπως τη δημιουργία ενός ενιαίου αδόμητου χώρου από την πλευρά των μουσείων και κατά μήκος της οδού Αγγελάκη, λύση που προωθήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είναι εντός του πλαισίου που τέθηκε και συμφωνήθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία των φορέων και πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Η παράταξη μας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΖΙ», πιστή και στις προεκλογικές τις εξαγγελίες, θα συνεισφέρει στο γόνιμο διάλογο για την ταχύτερη και αρτιότερη υλοποίηση του έργου, με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

Θα είμαστε διεκδικητικοί για την επίσπευση των ενεργειών που απαιτούνται, παρακολουθώντας στενά την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων από πλευράς πολιτείας, αλλά και ελεγκτικοί για την υλοποίηση των όσων έχουν συμφωνηθεί και αφορούν τους όρους της ανάπλασης και την απόδοση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στην πόλη.

Αποφεύγοντας την εσωστρέφεια και συμβάλλοντας δημιουργικά για το μέλλον αυτής της πόλης. Έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει μια πόλη πιο όμορφη, λειτουργική και ελκυστική.