Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουρισμού

Στην «πρωτεύουσα των Βαλκανίων» μπαίνουν αυτές τις ημέρες οι βάσεις για την πορεία του παγκόσμιου τουρισμού τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στη Θεσσαλονίκη θα χτυπάει για τρεις ημέρες η καρδιά της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, καθώς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κέρδισε στον άτυπο διαγωνισμό με άλλες περιφέρειες τη διοργάνωση στην πόλη του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου «Δρόμος του Μεταξιού».

Πρόκειται για μία διεθνή τουριστική συνάντηση υψηλού επιπέδου, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα.

Στην «πρωτεύουσα των Βαλκανίων», όπως χαρακτήρισαν τη Θεσσαλονίκη πηγές του υπουργείου Τουρισμού, βρίσκονται κυβερνητικές αντιπροσωπείες από 17 χώρες του κόσμου, «από την Αφρική μέχρι και τα βάθη της Ασίας» που θέλουν να συμμετάσχουν – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – στο παγκόσμιο brand που λέγεται «δρόμος του μεταξιού».

«Η Θεσσαλονίκη είναι ο ιδανικός τόπος για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς συνδυάζει την ιστορικότητα με τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Άλλωστε, από τον δρόμο “δρόμο του Μεταξιού” έχει “περάσει” ο Μέγας Αλέξανδρος, με την εκστρατεία του και ο Απόστολος Παύλος, με τη διδασκαλία του Χριστιανισμού. Η πόλη, και ολόκληρη η βόρεια Ελλάδα, γίνεται ο τόπος όπου μπαίνουν οι βάσεις για την πορεία του παγκόσμιου τουρισμού τα επόμενα τέσσερα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Voria.gr στενός συνεργάτης της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ενόψει του αυριανού συνεδρίου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από κοινού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και το Υπουργείο Τουρισμού, ύστερα από την επιτυχημένη διεκδίκησή του με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ευρωπαϊκού Διεπιστημονικού Κέντρου Τουρισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Convention Bureau.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έχουν προγραμματιστεί: στρογγυλή τράπεζα με τη συμμετοχή Υπουργών των κρατών-μελών, στοχευμένες συνεδρίες αναφορικά με τον ρόλο και τη διασυνδεσιμότητα των ιστορικών δρόμων του μεταξιού στο διεθνές προσκήνιο, ειδική συνεδρία σε συνεργασία με τον Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο Ασίας - Ειρηνικού (PATA), για την αξιολόγηση του ρόλου του «Δρόμου του Μεταξιού» ως «γέφυρα» συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και B2B εκδήλωση που στοχεύει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ ευρωπαϊκών και ασιατικών φορέων.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτήριο Μ2), την Πέμπτη οι εργασίες του θα συνεχιστούν το ξενοδοχείο «Grand Hotel», ενώ την Παρασκευή, όσοι σύνεδροι το επιθυμούν, θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών και την πόλη της Βέροιας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας.