Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη «πονάει» την Ντόρα

Γιατί η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε «πονοκέφαλο» για την Ντόρα Μπακογιάννη, αφού, σύμφωνα με μετρήσεις, αποδεικνύεται η περιοχή στην οποία η «Δημοκρατική Συμμαχία» έχει τη μικρότερη απήχηση στο εκλογικ
Σε «πονοκέφαλο» εξελίσσεται η Θεσσαλονίκη για την Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχει στην κατοχή του το επιτελείο της, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας αποδεικνύεται η πιο προβληματική περιοχή της επικράτειας για τη «Δημοκρατική Συμμαχία», η περιοχή δηλαδή στην οποία το νέο κόμμα έχει τη μικρότερη απήχηση στο εκλογικό σώμα.

Ορισμένοι αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στην αποχώρηση γνωστών Ντορικών, όπως οι κ.κ. Φάκας και Γεωργιάδης, οι οποίοι αποστασιοποιήθηκαν. Γεγονός είναι ότι η κα Μπακογιάννη περίμενε από πολλά στελέχη που την είχαν στηρίξει στη μάχη για την προεδρία της ΝΔ να παραιτηθούν από τη στιγμή που ίδρυσε το νέο κόμμα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και όπως είναι φυσικό η ανησυχία είναι έντονη μεταξύ των επιτελών της.

Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι φωνές που διαμαρτύρονται για το ότι τα ονόματα που ακούγονται ότι θα στελεχώσουν το επιτελείο της στη Θεσσαλονίκη δεν είναι οι ενδεδειγμένες επιλογές. Φωτεινή εξαίρεση ο Νίκος Ταχιάος, ο οποίος με την πολύτιμη εμπειρία του αποτελεί ένα ικανό στέλεχος, που έχει αφήσει έργο τόσο στη ΝΔ όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος, πολλοί είναι και αυτοί που δυσανασχέτησαν από την επιλογή να στηριχθεί, έστω και σιωπηρά, ο Γιάννης Μπουτάρης για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, αφού κρίνουν ότι ο νέος πλέον δήμαρχος με τις προκλητικές, όπως τις χαρακτηρίζουν,  απόψεις του είναι ιδεολογικά πολύ μακριά από αυτό που πιστεύουν ότι πρέπει πρεσβεύει ένα κόμμα, που προέρχεται από τα σπλάχνα της κεντροδεξιάς.