Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη στο κόκκινο: Εικόνες ερήμωσης σε καφέ και εστιατόρια

Κλειστά καφέ και εστιατόρια με κατεβασμένα ρολά και στοιβαγμένα τραπεζοκαθίσματα - Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων του κλάδου εστίασης

Σκηνικό ερήμωσης επικρατεί στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης, με τις πολλές καφετέριες και τα εστιατόρια που συνήθως σφύζουν από ζωή, να έχουν κατεβάσει ρολά μετά το λουκέτο στην εστίαση που επέβαλε η μετάβαση της Θεσσαλονίκης στο επίπεδο 4, του αυξημένου κινδύνου για τον κορωνοϊό.

Κλειστά καφέ και εστιατόρια με κατεβασμένα ρολά και στοιβαγμένα τραπεζοκαθίσματα είναι οι εικόνες που βλέπει κανείς στη Λεωφόρο Νίκης.

Άνθρωποι του κλάδου εκτιμούν πως το νέο lockdown θα φέρει τσουνάμι λουκέτων στον χώρο της καφεστίασης στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι της εστίασης αν και αναγνωρίζουν πως προηγείται η ανθρώπινη υγεία εντούτοις εμφανίζονται πλήρως ανήσυχοι για την επόμενη ημέρα του κλάδου τους. Παράλληλα είναι δυσαρεστημένοι, από την εξέλιξη, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους τήρησε και τηρεί, όπως λένε, όλα τα πρωτόκολα για τη δημόσια υγεία που τους ζητήθηκαν από την πολιτεία.

Την ίδια ώρα σε αναστολή συμβάσεων εργασίας θα περάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο, οι οποίοι, παράλληλα, θα αγωνιούν αν την ημέρα που θα αρθεί το lockdown, θα συνεχίσουν να έχουν εργασία, ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα του χάρτη υγειονομικής ασφαλείας για τον κορωνοϊό, κλειστά θα παραμείνουν εστιατόρια, καφέ και κυλικεία, από τα οποία όμως εξαιρούνται τα φοιτητικά εστιατόρια και τα κυλικεία εκπαιδευτικών δομών. Ακόμη επιτρέπεται η λειτουργία μόνο με καθεστώς take away και delivery.