Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη στους 12 καυτούς προορισμούς για τους Βρετανούς το 2019

Η Ένωση Βρετανών Τουρ Οπερέιτορ συγκαταλέγει τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές της στους 12 πιο ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως

«Θεσσαλονίκη: μια ζωηρή, γεμάτη ζωντάνια πόλη, πέτυχε κάτι σαν αναγέννηση, μετά τη βραβευμένη ανάπλαση του παραλιακού της μετώπου. Αυτή η περιοχή της Ελλάδας ανήκει στην αρχαία Μακεδονία, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και αυτή η μακεδονική κληρονομιά είναι εντυπωσιακά ολοφάνερη στα απίστευτα καλοδιατηρημένα παγκόσμια μνημεία κληρονομιάς της UNESCO, τους Φιλίππους και τη Βεργίνα. Και όποιοι αποζητούν τον ήλιο, τη θάλασσα και τις αμμουδιές πρέπει να κατευθυνθούν στα "τρία πόδια" της Χαλκιδικής, που διαθέτουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει η Ένωση Βρετανών Τουρ Οπερέιτορ «ABTA» τη Θεσσαλονίκη και τις περιοχές τριγύρω της, κατατάσσοντάς τες στους 12 πιο ανερχόμενους προορισμούς για τους Βρετανούς ταξιδιώτες το 2019. Η έκθεση Travel Trends 2019 για «destinations to watch» παρέχει στους παραθεριστές ιδέες και εμπνεύσεις, ώστε να ανακαλύψουν τον επόμενο προορισμό τους.

Η διαλογή των 12 προορισμών, που έγινε από ειδικούς της Ένωσης, βασίστηκε σε ένα εύρος παραγόντων, όπως νέες αεροπορικές συνδέσεις, μεγάλα event και εορτασμοί, αλλά και τομείς/περιοχές που «βιώνουν μία αναγέννηση».

Σε άλλο σημείο της έκθεσής της, η ABTA χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη «νέο, "φίνο", city break προορισμό», ενώ, μαζί με την πορτογαλική Μαδέρα, τη συμπεριλαμβάνει στους «κρυμένους θησαυρούς» οικείων προορισμών.

Σύμφωνα με έρευνα της ABTA, στο επόμενο 12μηνο, το 46% των Βρετανών πιθανότατα θα επισκεφθούν μία χώρα όπου δεν έχουν ξαναπάει, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (53%) ενδεχομένως να επιλέξουν ένα νέο θέρετρο ή πόλη.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση διαθέτει περίπου 1.200 μέλη με συνδυασμένο ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 38 δισ. λιρών.

Για την... ιστορία, οι υπόλοιποι 11 ανερχόμενοι προορισμοί είναι (με αλφαβητική σειρά, στην αγγλική γλώσσα):

- Βουλγαρία

- Κόστα Ρίκα

- Ντένβερ, Κολοράντο

- Ντέρμπαν, Νότιος Αφρική

- Γαλικία, Ισπανία

- Ιαπωνία

- Ιορδανία

- Μαδέρα

- Πολωνία

(Θεσσαλονίκη και ευρύτερη περιοχή)

- Ουζμπεκιστάν

- Δυτική Αυστραλία