Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη τιμά την Εθνική Αντίσταση (φωτο+video)

Ο Κυριάκος Λάμπρου, ακμαίος παρά τα 90 του χρόνια, αναφέρθηκε σε ένα από τα πιο λαμπερά κεφάλαια της εθνικής αντίστασης.

Την περίοδο που «νέο αμούστακo παιδί» ορκιζόταν στο ΕΔΕΣ ανακάλεσε σήμερα το πρωί ο 90χρονος Κυριάκος Λάμπρου κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνων προς τιμή των ηρώων της εθνικής αντίστασης που εορτάζεται σήμερα.

Ο κ. Λάμπρου ακμαίος παρά τα 90 του χρόνια αναφέρθηκε σε ένα από τα πιο λαμπερά κεφάλαια της εθνικής αντίστασης, την καταστροφή της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

«Ο στρατηγός Ζέρβας και ο Άρης Βελουχιώτης έδωσαν μαθήματα ομοψυχίας και ενότητας, τα οποία σε συνδυασμό με τη λεβεντιά και την ικανότητα καθυστέρησαν για αρκετές βδομάδες τον ανεφοδιασμό των Γερμανών», σημείωσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο σήμερα εφιστώντας την προσοχή σε όλους λέγοντας πως η επέτειος για την εθνική αντίσταση έχει αρχίσει σιγά-σιγά να φθίνει και πρέπει να επανεξεταστεί ενώ πρόσθεσε πως σήμερα η λεξη «εθνικός» έχει γίνει ύποπτη και επικίνδυνη.

«Η φωνή της αντίστασης μας θυμίζει πως η δημοκρατία και η ελευθερία είναι προτεραιότητα για όλους εμάς αλλά και πως η μάχη κατά του φασισμού είναι επίκαιρη», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος που παρέστη ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Ο Γιάννης Αμανατίδης, εκπροσωπώντας τη Βουλή, υπογράμμισε τη σημασία της ενότητας του αντιστασιακού αγώνα και εξέφρασε τη λύπη του «που υπάρχουν πολλές απουσίες ειδικά από την αντιπολίτευση μια τέτοια ημέρα».

«Η Ελλάδα πρέπει να παραδειγματίζονται από την Ελλάδα του τότε γιατί αυτή ίδια το έκανε και να συνεχίσει να αντιστέκεται και στα μεγάλα και τα μικρά για να εξακολουθεί να υπάρχει», τόνισε από πλευράς της η αντιπεριφερειάρχης, Βούλα Πατουλίδου.