Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δράσεις στη Νέα Παραλία για την Παγκόσμια Ημέρα του Φαρμακοποιού (φωτο+vid)

Στόχος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης είναι να υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο των φαρμακοποιών στην προάσπιση της δημόσιας Υγείας.

Συμβουλές για τη σωστή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, την περιποίηση του τραύματος, τα εμβόλια αλλά και τα rapid test δίνουν αυτή την ώρα σε Θεσσαλονικείς που κάνουν την βόλτα τους στην παραλία φαρμακοποιοί.

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα του φαρμακοποιού και όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης «οι φαρμακοποιοί βρίσκονται δίπλα στον πολίτη 365 ημέρες τον χρόνο».

Το μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι «Φαρμακεία ενωμένα για έναν κόσμο πιο υγιή».

Μικρές τέντες εχουν στηθεί στην παραλία στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου οπου έως τις 19:00 οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από εθελοντές φαρμακοποιούς-μέλη του ΦΣΘ για υπηρεσίες φαρμακευτικής φροντίδας.

Ταυτόχρονα στα ενημερωτικά σταντ υπάρχουν προϊόντα εταρειεων που διανέμονται μέσω των φαρμακείων, ενώ θα δίνεται στους πολίτες και ενημερωτικό έντυπο με ενδιαφέρουσα αρθρογραφία που αφορά, μεταξύ άλλων, την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και την πρόληψη και τον έλεγχο του προδιαβήτη. Η εκδήλωση υποστηρίζεται από δυναμική καμπάνια σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα social media.

Στόχος του ΦΣΘ είναι να υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο των φαρμακοποιών στην προάσπιση της δημόσιας Υγείας, ενός ρόλου που αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο εν μέσω πανδημίας.

Τα σταντ του ΦΣΘ επισκέφτηκαν ο υφυπουργός Σταυρος Καλαφάτης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.