Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη «βλέπει» την αφρόκρεμα των Σέρβων τουριστών

Η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης και συμμετείχε σε ένα περίπτερο 194 τ.μ. όπου φιλοξενήθηκαν 14 συν-εκθέτες.

Με πολύ θετικές εντυπώσεις επέστρεψε από τη Σερβία η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση ΙFT 2018 που πραγματοποιήθηκε από τις 22-25 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι.

Η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης και εκπροσωπήθηκε από την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, η οποία ήταν η επίσημη προσκεκλημένη στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης που έγινε παρουσία της πρωθυπουργού της Σερβίας κας Ana Brnabic, και του Αντιπροέδρου της Σερβίας και Υπουργού Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών κ. Rasim Ljiajic.

Στη διοργάνωση η ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχε με επικεφαλής τον ΕΟΤ σε ένα περίπτερο 194 τ.μ. όπου φιλοξενήθηκαν 14 συν-εκθέτες, Περιφέρειες, Ενώσεις Ξενοδόχων, Τουριστικοί Οργανισμοί και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Στο περίπτερο του ΕΟΤ και την ειδική σκηνή εκδηλώσεων στον εκθεσιακό χώρο, διοργανώθηκαν από το Γραφείο ΕΟΤ Σερβίας παράλληλες εκδηλώσεις προώθησης και προβολής της Ελλάδας στο κοινό της έκθεσης. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός με έπαθλα διανυκτερεύσεις και σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.

«Ήταν μια άψογη διοργάνωση και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην υπεύθυνη του ΕΟΤ Σερβίας κυρία Σοφία Λαζαρίδου και στα υπόλοιπα στελέχη του ΕΟΤ που συνέβαλαν στην παρουσίαση της χώρας μας και της Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της έκθεσης καταφέραμε να κάνουμε επαφές με tour operators από τη Σερβία με σκοπό να ανεβάσουμε όχι μόνο τα ποσοστά έλευσης και παραμονής των Σέρβων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ποιοτικά να στοχεύσουμε στο πιο εύρωστο οικονομικά κοινό από τη γειτονική χώρα», ανέφερε η υπεύθυνη Marketing της ΕΞΘ, κυρία Χρύσα Σαραβέλου.

Οι Σέρβοι είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στον τουρισμό της χώρας μας, η οποία αποτελεί τον πλέον δημοφιλή τους προορισμό. Στη Θεσσαλονίκη οι επισκέψεις των Σέρβων που διανυκτέρευσαν στα ξενοδοχεία της πόλης από τον Ιανουάριο μέχρι το Δεκέμβριο του 2017, άγγιξαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΞΘ, τις 52.719. Ο αριθμός αυτός παρουσίασε αύξηση της τάξης του 1,52% από το 2016 οπότε οι διανυκτερεύσεις των Σέρβων έφταναν τις 51.928.

Η έκθεση IFT αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και όλα τα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή tour operators όλων των βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 1.100 εκθέτες από 56 χώρες, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 60.000.