Skip to main content

Η Θεσσαλονικιά Μ. Σαρηγιαννίδου στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ

Η πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, αναμένεται να είναι από τα τέσσερα αιρετά μέλη της ΠΕ στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος το Σάββατο.

Η δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, μέλος πλέον της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σαρηγιαννίδου, αναμένεται να είναι το ένα από τα τέσσερα αιρετά νέα μέλη της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, που θα προκύψει το ερχόμενο Σάββατο.

Η Θεσσαλονικιά δικηγόρος αναμένεται να είναι στα μη ex-officio μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και είναι από τα νέα ανερχόμενα στελέχη του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, που σύμφωνα με πληροφορίες θα καταλάβει τη μια από τις τέσσερις θέσεις των μελών της Πολιτικής Επιτροπής στην Εκτελεστική Γραμματεία.

Αναμένεται δε να είναι το μόνο μέλος από τη Θεσσαλονίκη στα αιρετά (στα ex-officio είναι ο γενικός γραμματέας του κόμματος, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης).

Οι εκλογές θα γίνουν στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, το ερχόμενο Σάββατο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία είναι το ανώτερο καθοδηγητικό και εκτελεστικό όργανο της ΝΔ μεταξύ δύο συνεδριάσεων της Πολιτικής Επιτροπής. Είναι διαρκές όργανο, που υλοποιεί τις αποφάσεις του κόμματος και είναι αρμόδιο για όλα τα θέματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων οργάνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού.

Τα ex-officio μέλη είναι ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι δυο αντιπρόεδροι, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Γιώργος Στεργίου, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης, ο Α' κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Σπήλιος Λιβανός, ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Τα αιρετά μέλη που εκλέγονται είναι οχτώ, εκ των οποίων τέσσερις βουλευτές και τέσσερα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής. Μέχρι σήμερα οι βουλευτές μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας ήταν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Βλάχος, Γιάννης Τραγάκης και Μαρία Σπυράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η τετράδα αυτή θα αλλάξει και θεωρείται ότι η νέα θα απαρτίζεται από τους Γιάννη Οικονόμου (βουλευτής Φθιώτιδας), Μαρία Κεφάλα (βουλευτής Ιωαννίνων), Βασίλη Σπανάκη (βουλευτή Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών) και Περικλή Μαντά (βουλευτή Μεσσηνίας).

Τα τέσσερα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής που μέχρι σήμερα είναι μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας είναι οι: Σάκης Ιωαννίδης, Δήμητρα Λυγούρα, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Στέφανος Σταμούλης.

Οι νέοι υποψήφιοι για την αντικατάστασή τους θα ανακοινωθούν το Σάββατο ανήμερα των εκλογών, όμως θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή της κ. Σαρηγιαννίδου.

Η κ. Σαρηγιαννίδου είχε τοποθετηθεί πρόεδρος του Συντονιστικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2019 και τον προηγούμενο Οκτώβριο εκλέχθηκε στην Πολιτική Επιτροπή, οπότε παραχώρησε τη θέση της στην προεδρία της κομματικής νεολαίας στη Θεσσαλονίκη, στον Χρυσόστομο Τσατσούλη.

Η Θεσσαλονικιά δικηγόρος είναι από τα νέα και φρέσκα πολιτικά πρόσωπα στο «γαλάζιο» κομματικό μηχανισμό, χαίρει ευρύτερης αποδοχής, αλλά θεωρείται ότι έχει τη στήριξη του περιβάλλοντος Μητσοτάκη. Ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου θα προκύψει και ο νέος κανονισμός των οργανώσεων του κόμματος, όπως είχε γράψει η Voria.gr, όπου προβλέπεται και η συγχώνευση των τριών ΝΟΔΕ Ανατολικού, Δυτικού και Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης σε μια ΝΟΔΕ για όλη την Α' Θεσσαλονίκης.