Skip to main content

Οι Θεσσαλονικείς γιορτάζουν την Καθαρά Δευτέρα (φωτο+video)

Σέιχ Σου και πρώην στρατόπεδο Παύλου Μέλα έχουν γεμίσει από κόσμο που γιορτάζει τα Κούλουμα με πέταγμα χαρταετού και σαρακοστιανά εδέσματα.

Τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας τηρούν και φέτος οι Θεσσαλονικείς, οι οποίοι με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάζουν τα Κούλουμα στην πόλη.

Ο ουρανός του Σέιχ Σου γέμισε πολύχρωμους χαρταετούς, καθώς δεκάδες Θεσσαλονικείς έσπευσαν να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα στον Κέδρινο Λόφο. Η Γ’ Κοινότητα μοίρασε στους πολίτες παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα όπως λαγάνα, χαλβά, φασολάκια και ταραμά ενώ στο σημείο έχει στηθεί γλέντι με παραδοσιακούς χορούς από τα μέλη του χορευτικόυ σχήματος του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης».

Στη γιορτή που στήθηκε παρευρέθησαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός και Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Πλήθος κόσμου έχει συρρεύσει και στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ενώ το αδιαχώρητο επικρατεί και στο άλσος της Νέας Ελβετίας.

Πολλοί Θεσσαλονικείς επέλεξαν το κέντρο για να γιορτάσουν τα Κούλουμα. Η Παραλία έχει γεμίσει από οικογένειες που πήγαν στο πάρκο δίπλα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να πετάξουν χαρταετό και να κάνουν τη βόλτα τους.