Skip to main content

Η Τίνα Τάρνερ έγινε 83 ετών και ακόμα είναι… Simply the best!

Τη δεκαετία του 80 κάθε τραγούδι της γιαγιάς της ροκ, όπως την αποκαλούν, γινόταν παγκόσμια επιτυχία και μόνο το 1984 απέσπασε 4 βραβεία Grammy.

Γενέθλια έχει σήμερα η «γιαγιά» της ροκ, Τίνα Τάρνερ. Γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1939 γεννήθηκε στο Τενεσί των ΗΠΑ ως Anna Mae Bullock και έμελλε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Η πρώτη εμφάνισή της στο κοινό με το όνομα Τίνα Τέρνερ έγινε το 1960 ως μέλος του συγκροτήματος Ike & Tina Turner Revue.
Ακολούθησε η επιτυχία με μια σειρά από σημαντικά hits συμπεριλαμβανομένων των "A Fool in Love", "River Deep – Mountain High" (1966), "Proud Mary" (1971) και "Nutbush City Limits" (1973), ένα τραγούδι που έγραψε η ίδια.

Μετά την κακοποίηση και το διαζύγιό της από τον Ike, η Τίνα ξανάχτισε την ζωή και τη σόλο καριέρα της.

Την δεκαετία του 1980, έκανε μια ηχηρή επιστροφή στην δισκογραφία με αρκετά hits. Το 1984 η κυκλοφορία του πέμπτου σόλο δίσκου της με τίτλο Private Dancer, το οποίο έγινε παγκόσμια επιτυχία.

Ο δίσκος περιλάμβανε το τραγούδι "What's Love Got to Do with It", που έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της και κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy, μεταξύ των οποίων του Δίσκου της Χρονιάς.

Η σόλο επιτυχία της συνεχίστηκε καθ'όλη την δεκαετία του 1980 και του 1990 με πλατινένιους δίσκους συμπεριλαμβανομένων των Break Every Rule και Foreign Affair αλλά και με singles όπως τα We Don't Need Another Hero (Thunderdome), Typical Male, The Best, I Don't Wanna Fight και GoldenEye, (το ομώνυμο τραγούδι για την ταινία James Bond του 1995).