Skip to main content

Η τουριστική Χαλκιδική δυναμικά στο διαδικτυακό μάρκετινγκ

Η Χαλκιδική περιμένει αύξηση τουριστών από Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία. Νέο portal και Παρατηρητήριο Στατιστικών Χαλκιδικής.

Η τουριστική Χαλκιδική μπαίνει πιο δυναμικά στο διαδικτυακό μάρκετινγκ, έχοντας ήδη διευρύνει την καμπάνια της σε ώριμες ευρωπαϊκές αγορές με αποτέλεσμα να περιμένει το 2017 αύξηση των τουριστών από Ολλανδία, Βέλγιο αλλά και Ιταλία, αν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες αρνητικές εξελίξεις λόγω του προσφυγικού ή εντονότερων πολιτικών αναταράξεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Άλλωστε, σήμερα, στο πλαίσιο της Philoxenia 2016, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο του portal, το www.visit-halkidiki.gr, που βγήκε στον αέρα ως μέρος της νέας στρατηγικής του ΤΟΧ για τα κοινωνικά δίκτυα, που συμπληρώνει και ενισχύει τις κλασικές δράσεις εξωστρέφειας, όπως είναι η συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις, η διοργάνωση fam trips κλπ.

"Το 2016 εξελίχθηκε για τον τουρισμό της Χαλκιδικής περίπου στα περυσινά επίπεδα, με μία μείωση στα έσοδα της τάξης του 10%, κάμψη που πρέπει να την αξιολογήσουμε στη βάση των αρνητικών δεδομένων που υπήρξαν για τον κλάδο, όπως συνέβη με το προσφυγικό - μεταναστευτικό", είπε ο πρόεδρος του ΤΟΧ και της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Η Χαλκιδική, παρά τις δυσκολίες, οργανώνεται και έχει προχωρήσει στη δημιουργία Παρατηρητηρίου Στατιστικών Χαλκιδικής στη βάση του οποίου έχουν ενταχθεί στοιχεία 30 ξενοδοχείων με στόχο το διπλασιασμό της βάσης εντός του 2017.

Ο κ. Τάσιος, για την επόμενη χρονιά, περιμένει αύξηση τουριστών από την Ολλανδία και το Βέλγιο, ενώ προοπτική εκδηλώνει και η ιταλική αγορά. Αυτή η δυναμική της Χαλκιδικής αποκαλύπτεται και από τις επενδύσεις, ύψους περίπου 300 εκατ ευρώ, που έγιναν κυρίως από ξένους επενδυτές για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και την ανακαίνιση υφισταμένων.

Παρών στη συνέντευξη του ΤΟΧ ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος ο οποίος δήλωσε ότι αρχές του 2017 και σε ό,τι αφορά τις υποδομές της χερσονήσου, θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα του δρόμου Μουδανιά- Ποτίδαια, το οποίο είχε σταματήσει για χρόνο και πλέον, λόγω της αδυναμίας του αρχικού αναδόχου να εκτελέσει το έργο. Τα τελευταία 2-3 χρόνια, με παρεμβάσεις ύψους περίπου 4 εκατ ευρώ, έχουν επίσης γίνει αρκετές βελτιωτικές επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.