Skip to main content

Η τούρτα - απάντηση σε Φωτίου από τους εργαζόμενους στις Δομές (φωτο)

Η... γλυκόπικρη απάντηση των εργαζόμενων στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στην τούρτα της αναπληρώτριας υπουργού

Έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του δήμου Νεάπολης - Συκεών για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση του προγράμματος, το οποίο βρίσκεται και πάλι στον αέρα.

Απαντώντας, λοιπόν, στην κίνηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανούς Φωτίου, να γιορτάσει τα γενέθλιά της με μια τούρτα «Κάρτα Αλληλεγγύης», οι εργαζόμενοι στις Δομές του δήμου αποφάσισαν να... πατσίσουν, φτιάχνοντας τη δική τους, με σχέδιο την «Κάρτα Ανεργίας» του ΟΑΕΔ.

Όπως εξηγούν με σκωπτικό ύφος, η κα. Φωτίου «επέδειξε το κοινωνικό έργο που επιτελεί για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Εμείς ως εργαζόμενοι στα προγράμματα των "Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας" γιορτάσαμε τα γενέθλια δύο συνάδελφων με μια τούρτα με την Κάρτα Ανεργίας».

«Χαρίζουμε την συγκεκριμένη τούρτα σε όλους τους υπευθύνους του Υπουργείου που από 1/7 μας στέλνουν στον ΟΑΕΔ κλείνοντας τα Κοινωνικά Συσσίτια, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, τις Τράπεζες Χρόνου και τα Γραφεία Διαμεσολάβησης και αφήνουν 118.000 άπορους συμπολίτες μας χωρίς φαγητό και φάρμακα», προσθέτουν.

Τονίζουν, δε,  με νόημα πως «η μια τούρτα είναι γλυκιά, η δική μας όμως είναι πικρή, και δεν ξέρουμε αν θα την δεχτεί…».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, λόγω του απροχώρητου της κατάστασης στις Δομές, οι εργαζόμενοι, που παραμένουν σταθερά απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες, ξεκινούν νέο γύρο κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα και το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Ανάλογες κινητοποιήσεις θα ακολουθήσουν και στην Αθήνα, εντός της ερχόμενης εβδομάδας.