Skip to main content

Η Τransavia απλώνει τα φτερά της όλο το χρόνο στη Θεσσαλονίκη

Η Transavia ανοίγει τη σαιζόν στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Άμστερνταμ με έξι πτήσεις την εβδομάδα. Αγορά - κλειδί η Ελλάδα για την εταιρεία.

H επιστροφή της Transavia στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" πέρυσι την άνοιξη είχε τέτοια εμπορική επιτυχία που η θυγατρική των Air France- KLM, επέστρεψε φέτος, ανοίγοντας τη σαιζόν ένα μήνα νωρίτερα, με διπλάσιες τακτικές πτήσεις την εβδομάδα και, το κυριότερο, βάζοντας πλέον τη Θεσσαλονίκη και στο χειμερινό της πρόγραμμα, με τρεις τακτικές πτήσεις.

Τα νέα της Τransavia για την επέκταση και πύκνωση του προγράμματος scheduled πτήσεων που απευθείας συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το Άμστερνταμ, παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής διεθνών πωλήσεων της εταιρείας, Μπρούνο βαν ντερ Λίντεν.

Πιο συγκεκριμένα, η Transavia άρχισε φέτος να πετάει για Θεσσαλονίκη, από το Μάρτιο, όταν πέρυσι είχε ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου, βάζοντας στο δρομολόγιο 6 πτήσεις την εβδομάδα ( κάθε ημέρα πλην Δευτέρας), όταν πέρυσι είχε ξεκινήσει με 3 που είχαν αυξηθεί σε 5 στη high season.

Για τη χειμερινή περίοδο, δηλαδή από τις 28 Οκτωβρίου και μετά, οι πτήσεις στο Θεσσαλονίκη - Άμστερνταμ θα είναι τρεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

"H Ελλάδα είναι αγορά κλειδί για την Transavia, η δεύτερη σε αριθμό επιβατών μετά την Ισπανία", δήλωσε στη Voria.gr ο κ. βαν ντερ Λίντεν, προσθέτοντας ότι για το σύνολο του 2015 η εταιρεία προβλέπει ότι θα μεταφέρει σε ελληνικούς προορισμούς περί τις 500.000 επιβάτες, δηλαδή κατά 20% περισσότερους από ότι πέρυσι. Μάλιστα, ειδικά το καλοκαίρι, τα αεροπλάνα της Transavia θα πετάνε με πληρότητες της τάξης του 95%.

Τransavia διευθυντής διεθνών πωλήσεων

Για τη γραμμή Θεσσαλονίκη - Άμστερνταμ το διευθυντικό στέλεχος της Transavia είναι εξαιρετικά αισιόδοξος, για την κίνηση που θα έχει στη χειμερινή περίοδο αφού το 30% των επιβατών που μεταφέρει είναι Έλληνες που κάνουν κρατήσεις από την Ελλάδα ( κι όχι μετανάστες που ζούνε στην Ολλανδία).

Η Transavia σήμερα πετάει σε 30 προορισμούς στην Ελλάδα, τους περισσότερους σε νησιά, ενώ οι δύο βασικοί της προορισμοί στην ηπειρωτική χώρα είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Μάλιστα η Θεσσαλονίκη, προέβλεψε ο κ. βαν ντερ Λίντεν, μπορεί εύκολα να προσελκύσει Ολλανδούς επισκέπτες το χειμώνα σα city break προορισμός, ενώ ενδιαφέρον θα είχε η επίσκεψη και σε ορεινούς προορισμούς.

Απο την Αθήνα η εταιρεία πετάει προς Παρίσι ( πιάνει Ορλί από τις 5 του φετινού Μαΐου) Άμστερνταμ και Αϊντχοφεν.

Στόχος πάντως είναι να μπει και η Κρήτη στο πρόγραμμα των 12μηνων πτήσεων, αλλά όχι από το φετινό χειμώνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Air France- KLM, όπως είπε ο country manager για την Ελλάδα κ. Αλέν Λαλέκ, συνδέει με 55 πτήσεις την εβδομάδα, την Αθήνα με Άμστερνταμ και Παρίσι, ενώ η αμερικανική Delta, την οποία αντιπροσωπεύει, πραγματοποιεί 12 πτήσεις εβδομαδιαίως στη γραμμή Αθήνα- Νέα Υόρκη.

Στην εκδήλωση της Transavia παρών ήταν ο πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, Κριστόφ λε Ριγκολέρ, η αντιπρόεδρος του Ελληνο- Γαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαρία Βοζίκη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ενώ τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος τουρισμού Σπύρος Πέγκας. Επίσης, στην εκδήλωση ήταν πολλοί τουριστικοί πράκτορες της Θεσσαλονίκης και επαγγελματίες του τουρισμού.