Skip to main content

Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ομολογιακή έκδοση

Επιτυχής έκδοση ομολόγου Tier 2 της Τράπεζας Πειραιώς με επιτόκιο κάτω του 10% - Αντλούνται 400 εκατ , προσφορές 1 δισ. ευρώ

Ισχυρή ζήτηση, η οποία και έφερε ένα επιτόκιο κάτω του 10%, είχε η ομολογιακή έκδοση (Tier II) της Τράπεζας Πειραιώς.

Με τις προσφορές εκ μέρους των επενδυτών να υπερβαίνουν τα 800 εκατ. ευρώ, αντλήθηκαν περί τα 400 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να κλείνει στο 9,75%.

Ο αρχικός στόχος της τράπεζας ήταν να αντληθούν 300 με 350 εκατ. ευρώ με επιτόκιο κοντά στο 10%.

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (subordinate debt issue) συνολικού ύψους EUR 400 εκ. μέσω του υφιστάμενου προγράμματος EMTN (Euro Medium Term Note).

Το ομόλογο είναι δεκαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης από τον εκδότη στα πέντε έτη και φέρει κυμαινόμενο τοκομερίδιο ίσο με το Euribor 3 μηνών + 60 μονάδες βάσης.

Οι διεθνείς χρηματαγορές υποδέχτηκαν την έκδοση με μεγάλο ενδιαφέρον και οι συνολικές προσφορές άγγιξε το 1 δισ. ευρώ σε λιγότερο από 24 ώρες (υπερκάλυψη 2,5 φορές). Η τελική κατανομή έγινε σε περισσότερους από 80 θεσμικούς επενδυτές με το 75% του συνολικού ποσού να απορροφάται από το εξωτερικό.

Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί της έκδοσης παρουσιάσεις του Ομίλου Πειραιώς (roadshow) στα κύρια χρηματοοικονομικά κέντρα της Ευρώπης.

Με την έκδοση αυτή η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύει περαιτέρω την κεφαλαιακή της επάρκεια, αυξάνει την μέση διάρκεια των πηγών άντλησης των κεφαλαίων της και σε συνδυασμό με την πρόσφατη έκδοση τριετούς ομολόγου (senior debt), δημιουργεί ομόλογα αναφοράς (benchmarks) στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων.

Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί Banc of America Securities Limited, Credit Suisse First Boston και Morgan Stanley.