Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στους νέους αγρότες με το πρόγραμμα «Επιχειρηματικός σχεδιασμός για αγροτικές επιχειρήσεις».

Ο αγροτικός τομέας αλλάζει. Οι αγρότες οφείλουν να ακολουθήσουν και να παραμείνουν οι πρωταγωνιστές, για να αφήσουν το δικό τους δημιουργικό και αειφόρο αποτύπωμα στην οικονομία και την κοινωνία.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά της εποχής. Η σύγχρονη τεχνολογία αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής. Ως εκ τούτου οι αγρότες καλούνται να την υιοθετήσουν. Ας δούμε την περίπτωση ενός ελαιοπαραγωγού. Η καλλιέργεια του ελαιώνα περιορίζει το κόστος παραγωγής όταν έχει οπτική επαφή από το laptop ή το tablet ή το κινητό του. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αισθητήρες διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία του ελαιώνα τον ενημερώνουν οn-line για τον κίνδυνο του δάκου, πότε πρέπει να ρίξει λίπασμα, πότε πρέπει να ποτίσει, αν έρχεται παγετός και γενικώς οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την καλλιέργεια. Εχοντας την πληροφορία αυτή μπορεί να πάρει αμέσως αποφάσεις και να δράσει άμεσα, προκειμένου να προστατεύσει τον ελαιώνα. Ενέργειες που περιορίζουν το κόστος της καλλιέργειας, που αφήνουν θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και εν τέλει αυξάνουν το εισόδημα του.

Πώς μπορεί να γίνει γνώστης όλων αυτών των ενεργειών; Αρκεί να κάνει το πρώτο βήμα, αυτό της γνώσης.

Η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοπορεί και προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στους νέους αγρότες. Το καινοτόμο e-learning εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιχειρηματικός σχεδιασμός για αγροτικές επιχειρήσεις» σκοπό έχει να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εξελίξουν την αγροτική τους εκμετάλλευση σε μια βιώσιμη αγροτική επιχείρηση. Κι επειδή ο παραγωγός δεν διαθέτει απεριόριστο χρόνο, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας του, το πρόγραμμα παρέχεται μέσω διαδικτύου, ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί στον τόπο και στο χρόνο, που είναι εφικτό για τον καθένα εκπαιδευόμενο ξεχωριστά.

«Οι συνεχείς αλλαγές στην αγροτική οικονομία, οι ταχύτατες μεταβολές της τεχνολογίας και η χρήση καινοτομιών στον αγροτικό τομέα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση των παραγωγών. Για το λόγο αυτό η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοπορεί και, σε συνεργασία με το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη ΑΕ, επενδύει στην ενίσχυση των γνώσεων» μας επισημαίνει κα Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς προσθέτοντας ότι «Το πρόγραμμα διατίθεται ήδη δωρεάν σε 6.000 επιλεγμένους νέους παραγωγούς σε όλη τη χώρα».

Ένα πρόγραμμα με μια σημαντική πρωτοτυπία: της μεταφοράς γνώσεων μέσω μιας σύγχρονης μορφής εκπαίδευσης, που βασίζεται στη λογική ενός «εκπαιδευτικού παιχνιδιού». Οι παραγωγοί κάθονται ξανά στα θρανία. Και η εκπαίδευση μετατρέπεται σε μια ευχάριστη διαδικασία μάθησης. Μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους, του tablet ή του κινητού τους βλέπουν βίντεο, όπου έμπειροι εκπαιδευτές και ειδικοί του κλάδου μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και στοχευμένα παραδείγματα που αναλύονται με χρήσιμα εργαλεία. Με τρόπο απλό και κατανοητό, ο παραγωγός μπορεί να αποκτήσει γνώσεις σε βασικά θέματα επιχειρηματικότητας.

«Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη είναι ο σύμμαχος του παραγωγού και του ανοίγει το παράθυρο της γνώσης δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει ένα σημαντικό βήμα, δημιουργώντας τη δική του επιχείρηση. Ουσιαστικά του παρέχουμε τη γνώση για να καρπωθεί ο ίδιος την υπεραξία του προϊόντος που καλλιεργεί» επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εξέλιξης, κ. Γιώργος Κατσουράνης.

Ο παραγωγός αποκτά πρόσβαση και σε όλα τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα οποία μπορεί να προσαρμόσει για την εξέλιξη της δραστηριότητάς του. Για την ακρίβεια μέσω του προγράμματος:

- Γίνονται κατανοητοί οι παράγοντες, που επηρεάζουν την ανάπτυξη της εκμετάλλευσης και οι τρόποι για την αποτελεσματική μείωση τους κόστους παραγωγής.
- Καθορίζονται οι κύριες στρατηγικές και οι βασικοί στόχοι της εκμετάλλευσης για το επόμενο διάστημα.
- Προτείνονται τρόποι για την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων της.
- Ενισχύονται οι γνώσεις για την αναγνώριση των ευκαιριών και των απειλών που παρουσιάζονται από τις συνθήκες της αγοράς.
- Αναδεικνύονται νέοι τρόποι για την ανάπτυξη δεξιοτήτων καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Οι νέοι αγρότες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν δωρεάν στο e-learning, μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καινοτόμο πρόγραμμα e-learning μπορείτε να αντλήσετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.excelixi.org/training/e-learning   
                                                                                              
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ