Skip to main content

Η Τράπεζα Τροφίμων της ΧΑΝΘ προσφέρει δέματα αγάπης

2.000 δέματα αγάπης - με τρόφιμα και είδη καθαριότητας πρώτης ανάγκης - σε περισσότερες από 2.000 οικογένειες ευπαθών ομάδων πληθυσμού

Η Τράπεζα Τροφίμων της Χ.Α.Ν.Θ. με την υποστήριξη της LIDL HELLAS & SIA O.E. πρόσφερε το διάστημα Ιούλιος 2017 - Φεβρουάριος 2018, στο πλαίσιο τεσσάρων διανομών, περισσότερα από 2.000 δέματα αγάπης - με τρόφιμα και είδη καθαριότητας πρώτης ανάγκης - σε περισσότερες από 2.000 οικογένειες ευπαθών ομάδων πληθυσμού. Η αξία των προϊόντων που περιελάμβαναν τα δέματα αγάπης ξεπέρασαν τα 34.000€.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη εκτίμηση από τους υπευθύνους των κοινωνικών φορέων, οργανισμών, εθελοντικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, εθελοντών της πόλης και πρωτίστως από τους ωφελούμενούς τους.

Συνεχίζονται και φέτος από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Χ.Α.Ν.Θ. με τη υποστήριξη της LIDL HELLAS & SIA O.E οι διανομές τροφίμων και ειδών καθαριότητας πολλαπλασιάζοντας το κοινωνικό όφελος. Η πρώτη διανομή δεμάτων πραγματοποιήθηκε στις 21 - 24 Αυγούστου από Περίπτερο της HELEXPO ΔΕΘ.

Τα είδη θα διανεμηθούν σε 500 αποδέκτες – οικογένειες που προέρχονται από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και άλλα προβλήματα διαβίωσης. Πιο συγκεκριμένα τα δέματα με τα προϊόντα θα προσφερθούν σε άπορες οικογένειες που η Τράπεζα Τροφίμων Χ.Α.Ν.Θ. υποστηρίζει όλο το χρόνο καθώς και σε μονογονεϊκές οικογένειες που υποστηρίζονται από το Ταμείο Υποτροφιών της Χ.Α.Ν.Θ. Επίσης αποδέκτες θα είναι ωφελούμενες οικογένειες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας, το Κέντρο Υγείας Θέρμης, όπως επίσης και από εθελοντικές οργανώσεις, συλλόγους και συλλογικότητες με τις οποίες η Χ.Α.Ν.Θ. συνεργάζεται όπως το Φιλανθρωπικό Σωματείο ΑΡΤΟΣ - ΔΡΑΣΗ, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Άγιοι Πάντες, η Ομάδα εθελοντών Πολιτών ΑΡΩΓΗ Θεσσαλονίκης. Τέλος δέματα θα προσφερθούν και σε ωφελούμενους των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

«Η πρώτη διανομή γίνεται με την αρωγή της HELEXPO ΔΕΘ και τη διάθεση Περιπτέρου της για το χρονικό διάστημα που απαιτεί η διενέργεια της και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό», αναφέρεται στην ενημέρωση.

Λίγα λόγια για την Κοινωνική Δράση της Χ.Α.Ν.Θ.

Η Χ.Α.Ν.Θ. μέσω της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ τα τελευταία χρόνια συνεχίζει το πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο της οργάνωσης και ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες ευπαθών ομάδων πληθυσμού για σίτιση αλλά και στις εκπαιδευτικές και ψυχοκοινωνικές τους ανάγκες προτάσσοντας τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες πολέμου και φτώχειας, τα παιδιά πρόσφυγες και τους νέους παρέχοντας ευκαιρίες για δημιουργική διέξοδο από την ανεργία ενώ οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αντιμετωπίζονται σαν ένα ενεργό κομμάτι πληθυσμού. Η Χ.Α.Ν.Θ. ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες με τα μέσα που διαθέτει, την εθελοντική προσφορά και τις δωρεές μελών, φίλων και εταιριών στο πλαίσιο μιας σχέσης εμπιστοσύνης και αναγνώρισης του έργου της.

Λίγα λόγια για τη Χ.Α.Ν.Θ.

Η Χ.Α.Ν.Θ (Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης) ιδρύθηκε το 1921. Είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό σωματείο με ζωτικής σημασίας παρουσία στην πόλη. Στεγάζεται σε ένα από τα πιο ιστορικά κτίρια της Θεσσαλονίκης και έχει Παραρτήματα στην Καλαμαριά και στο Ασβεστοχώρι. Με ιστορία που μετρά σχεδόν έναν αιώνα, γαλουχεί ήδη την 4η γενιά πολιτών. Η Χ.Α.Ν.Θ. συμβολίζει και προάγει τις ανθρώπινες αξίες, συντροφεύοντας τη ζωή κάθε μέλους της. Μέσα από την άθληση, την εκπαίδευση, τις κατασκηνώσεις, την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό στοχεύει στην ανάπτυξη του σώματος, του πνεύματος, της ψυχής και της κοινωνικότητας των νέων.