Skip to main content

Οι τράπεζες ετοιμάζονται για μεγάλο κύμα πλειστηριασμών ακινήτων

Πρόθεση των τραπεζιτών, πέραν όλων των άλλων, είναι να αξιοποιήσουν το θετικό κλίμα και τη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά ακινήτων.

Σκληρές λύσεις ετοιμάζουν οι τράπεζες για τους κατόχους των ακινήτων, οι οποίοι δεν συνεργάζονται με την τράπεζα για τη ρύθμιση της οφειλής τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δρομολογείται ο πλειστηριασμός τους, ξεπερνώντας κωλύματα που στο παρελθόν δεν τους απέτρεπαν στην ανάληψη τέτοιου είδους πρωτοβουλιών. Πρόθεση των τραπεζιτών, πέραν όλων των άλλων, είναι να αξιοποιήσουν το θετικό κλίμα και τη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά ακινήτων. Γι αυτό και μια από τις κινήσεις στην οποία προβαίνουν ολοένα και συχνότερα είναι να προχωρούν στη διασύνδεση της κοινής ηλεκτρονικής πλατφόρμας με δικές τους πλατφόρμες, μέσω των οποίων παρέχουν στους υποψήφιους αγοραστές πρόσθετες πληροφορίες και φωτογραφίες του ακινήτου.

Κατ αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται το σύστημα των πλειστηριασμών να λειτουργήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά και τα ακίνητα να μην καταλήγουν στις ίδιες τις τράπεζες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Ηδη, οι περισσότερες από τις συστημικές τράπεζες έχουν προχωρήσει στη σύσταση και λειτουργία των δικών τους πλατφόρμων όπου κανείς μπορεί να δει φωτογραφία τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού του ακινήτου και επίσης να ενημερωθεί για μια σειρά χαρακτηριστικών του, όπως το έτος κατασκευής του, πόσα δωμάτια έχει, εάν έχει κεντρική θέρμανση κ.ά. έτσι ώστε να αξιολογήσει εάν τον ενδιαφέρει και να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό.

Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα τα παραπάνω είναι ότι σύντομα η αγορά θα κατακλυσθεί από προσφορά ακινήτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται βέβαια για τις τιμές τους αλλά και για την τύχη αυτών των σπιτιών, που σήμερα οι ιδιοκτήτες τους εξακολουθούν να πιστεύουν ότι κανείς δεν πρόκειται να τα «ακουμπήσει».