Skip to main content

Η... μπλόφα με την Air Albania και o αιχμηρός Σέρβος ΥΠΕΞ

Η μισή αλήθεια του αντιπροέδρου, το δηλητηριώδες σχόλιο του Ντάτσιτς και η τύχη της συνεργασίας της Turkish Airlines ε την Air Albania

Η μισή αλήθεια είναι ένα μεγάλο ψέμα. Είπε ο Δραγασάκης: «Το καλοκαίρι του 2015 αποφύγαμε τη ρήξη για να μην δημιουργηθεί χάος». Είναι μισή αλήθεια, επειδή το χάος δεν το αποφύγαμε, και ο ΣΥΡΙΖΑ μας έφερε τα capital controls, το επόμενο μνημόνιο, συν 100 δισεκατομμύρια χρέος.

Βέβαια ο Δραγασάκης, δεν θα εξηγήσει ποτέ, γιατί ο ίδιος και οι σύντροφοί του επιδίωκαν την ρήξη για αρκετά χρόνια, και μόνον ο τρόμος με τις αύθες του πρωθυπουργού, μπροστά στον γκρεμό, τους οδήγησαν στην κωλοτούμπα, χωρίς πάλι να αποφύγουμε τα δεινά. [Ποιος ευφυής πολιτικός είχε πει ότι θα χορεύουν οι αγορές, όταν αυτός θα βαράει το νταούλι;]

Δηλητηριώδες σχόλιο του Ντάτσιτς για τον Χαραντινάι: Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, σχολίασε τη δημοσίευση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι, στην "The Washington Post", δικαιολογώντας την επιβολή δασμών 100% στα σερβικά προϊόντα:

«Κάποιος άλλος έγραψε το άρθρο του Χαραντινάι και όχι, φυσικά, ο ίδιος. Η πένα δεν είναι όπλο του Χαραντινάι. Αυτός ξέρει μόνο να σκοτώνει ανθρώπους! Διοικούσε τον UCK και σκότωνε ανθρώπους, το ότι είναι ελεύθερος, είναι γιατί σκότωσε κάθε μάρτυρα που ζούσε», είπε ο Ντάτσιτς.

Στην εθνική γιορτή της Αλβανίας, "Ημέρα της Σημαίας", ένας Αλβανός από τα Σκόπια, ανέβασε βίντεο στο οποίο έκαιγε μια αλβανική σημαία και την ποδοπατούσε επιδεικτικά. Ο Αλβανός ισλαμιστής, χαρακτήρισε την αλβανική σημαία ως "Κούφρ". Η λέξη Κούφρ στα αλβανικά έχει την έννοια της απιστίας στο Θεό. Δηλαδή, όσοι πιστεύουν στο εθνικό σύμβολο είναι άπιστοι ως προς το Ισλάμ, το οποίο υπερέχει της πατρίδας.

Εφετείο του δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου της Βοσνίας απάλλαξε τον πρώην διοικητή και ήρωα των Μουσουλμάνων της Βοσνίας, Νάσερ Όριτς, από κατηγορίες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δολοφονία τριών Σέρβων αιχμαλώτων πολέμου, μέσα και γύρω από τη Σρεμπρένιτσα, κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία (1993-95).

Αφελής ερώτηση… Πώς συμβαίνει και τα δικαστήρια αθωώνουν τους μουσουλμάνους, μηδέ του UCK εξαιρουμένους, και καταδικάζουν μόνον τους χριστιανούς Σέρβους;

Έγραψα εχθές για τους Αλβανούς, που ψάχνουν να βρουν τι έγινε η "Air Albania", την οποία εγκαινίασε μεγαλοπρεπώς ο Έντι Ράμα, υμνώντας τον Ερντογάν, επειδή το 49% ανήκει στην "Turkish Airlines". Ο διαχειριστής της τουρκικής ηλεκτρονικής πύλης "Airport Haber", έγραψε ότι πιστεύει η "Air Albania", είναι μια μεγάλη μπλόφα (blofi).

Σύμφωνα με τον ίδιο θα έχει την τύχη της συνεργασίας της "Turkish Airlines" με την "Air Bosnia", όταν η τουρκική εταιρεία είχε μια πικρή εμπειρία με την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ. «Ο μόνος τρόπος για να αρχίσει πτήσεις η "Air Albania" είναι με δική της δυνατότητα, γιατί και οι δύο συνεργασίες έγιναν με γνώμονα την πολιτική και όχι εμπορική δραστηριότητα, γιατί αν συνεχιστεί θα κοστίσει στην Turkish Airlines εκατομμύρια ευρώ», γράφει η ιστοσελίδα.

Έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης: «Κάθε Έλληνας που δεν παίρνει, ας είναι και μια φορά στη ζωή του, μια γενναία απόφαση, προδίνει τη ράτσα του».