Skip to main content

Οι τρεις άξονες της ελληνικής αντίστασης στον κορωνοϊό

Ο εμβολιασμός των κατοίκων των τουριστικών περιοχών, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης στην κυβερνητική φαρέτρα.

Σε τρεις άξονες στηρίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την καταιγίδα που έρχεται. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, το σχέδιο αυτό περνά βασικά από τρεις κυρίως αντιδράσεις:

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 1η: Προβλέπει ότι από τον Μάιο θα αρχίζουν να εμβολιάζονται μαζικά οι κάτοικοι των μεγάλων ελληνικών νησιών. Ώστε οι δημοφιλείς προορισμοί να διαφημιστούν ως COVID-free στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Επίσης θα εμβολιαστούν μαζικά οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο (ξενοδοχεία και όχι μόνο).

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 2η: Προβλέπει ότι από τον Ιούνιο η Ελλάδα θα επιβάλει - αν χρειαστεί και μονομερώς - τη χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Έτσι ώστε όσοι «κατεβαίνουν» από τον ευρωπαϊκό βορρά, αλλά και όχι μόνο, στα ελληνικά νησιά να είναι εμβολιασμένοι. Αν χρειαστεί, η Αθήνα θα συγκρουστεί με τις Βρυξέλλες για το θέμα, που θεωρείται ζήτημα ζωής και θανάτου για την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Αυτή η σεζόν δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 3η: Είναι αυτή που ετοιμάζεται να βγάλει η Ελλάδα και περνάει κυρίως από τις 300 δράσεις που θα περιλαμβάνονται στο ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης. Το ποσό που θα ζητηθεί ως προκαταβολή; 4,5 δισ. ευρώ. Ούτε 2 ούτε 2,5 δισ. ευρώ, όπως λέγεται. Το σχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο κι αν όλα πάνε καλά θα κατατεθεί στη Βουλή τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Αρχές Απριλίου θα κατατεθεί στην ΕΕ, ενώ σε λίγη ώρα περνά από το υπουργικό συμβούλιο.