Skip to main content

Οι τρεις μεγάλες αλλαγές στον χάρτη των ξενοδοχείων της Ελλάδας

Μεγάλες μονάδες, που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την τουριστική ιστορία της χώρας, γυρίζουν σελίδα. Τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Εμβληματικές αλλαγές στον ξενοδοχειακό χάρτη της χώρας σημειώνονται το τελευταίο διάστημα. Κι αυτό γιατί μονάδες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με την τουριστική ιστορία της χώρας, γυρίζουν σελίδα.

Συγκεκριμένα:

Από τις 11 Νοεμβρίου, το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αστέρας Βουλιαγμένης» κλείνει για να ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης. Οι νέοι ιδιοκτήτες (μεταξύ των οποίων και Τούρκοι), ουσιαστικά, θα του αλλάξουν μορφή, υλοποιώντας μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα. Προς το παρόν, είναι άγνωστο πότε και πώς θα επαναλειτουργήσει, αλλά όταν το κάνει το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχει εντελώς διαφορετική μορφή.

Την ίδια ώρα, ο πλειστηριασμός για το κτήριο του ξενοδοχείου Ledra Athens, επί της λεωφόρου Συγγρού, όταν ολοκληρωθεί θα ανατρέψει τις ισορροπίες και σε αυτή την ξενοδοχειακή "γειτονιά". Προς το παρόν, οι εξελίξεις δεν δρομολογούνται γιατί όσοι "τρέχουν" τον πλειστηριασμό επιμένουν στην αρχική τιμή των 47 εκατ ευρώ, που θεωρείται - και είναι - πολύ υψηλή. Η λογική; Η περιοχή θα αναβαθμιστεί πολύ, με την αξιοποίηση του Ελληνικού, την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής και τη λειτουργία του πολυχώρου που δημιούργησε το ίδρυμα Νιάρχος, δίπλα.

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος για το Χίλτον της Αθήνας. Εως το τέλος του χρόνου και αυτή η σελίδα θα έχει γυρίσει.