Skip to main content

Οι τρεις στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία Τσίπρα στο Παλέ ντε Σπορ

Γκάζια από Σκουρλέτη στον κομματικό μηχανισμό της Θεσσαλονίκης για μεγάλη κινητοποίηση - Τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία Τσίπρα στο Αλεξάνδρειο.

Να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού ενόψει της συγκέντρωσης της 14ης Δεκεμβρίου, στο Παλέ ντε Σπορ, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στη Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης η οποία συνεδρίασε χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σκουρλέτης είπε πως το κόμμα δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτήν τη συγκέντρωση επιδιώκοντας τρεις στόχους:

- Ο πρώτος είναι να αποτελέσει το έναυσμα για τη συγκρότηση εντός αντιφασιστικού μετώπου στη Θεσσαλονίκη, μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο δημαρχείο και την έκφραση της συμπαράστασής του προς τον Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση λίγες μέρες νωρίτερα από ακραία στοιχεία.

- Ο δεύτερος στόχος είναι η συγκέντρωση να τονώσει τη δυναμική του κυβερνώντος κόμματος στην Θεσσαλονίκη, το οποίο έχει δεχθεί πλήγμα εξ αιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, με την ομιλία του ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να υπογραμμίσει τη βούληση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας, εφόσον η ΠΓΔΜ ολοκληρώσει προηγουμένως τις συνταγματικές αλλαγές.

- Ο τρίτος στόχος, ο οποίος συνδέεται ασφαλώς με τον δεύτερο, είναι η ενίσχυση της υποψηφιότητας της Κατερίνας Νοτοπούλου για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας προς τα στελέχη της Ν.Ε. ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, όσα είχε πει νωρίτερα, το μεσημέρι, στη συνέντευξη Τύπου. Τόνισε πως η κ. Νοτοπούλου είναι πλέον ένα γνωστό πρόσωπο στη Θεσσαλονίκη και μπορεί να εγγυηθεί την συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης. Υπογράμμισε ότι η υφυπουργός «γνωρίζει σε βάθος τα ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. Έχει δυναμισμό, είναι ένα καθαρό και φρέσκο πρόσωπο, και είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη».

Όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως έχουν κλείσει όλες οι υποψηφιότητες, πλην της Κεντρικής Μακεδονίας για την οποία αναζητούνται ευρύτερες συναινέσεις με όμορες πολιτικές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο, να πει κάτι περισσότερο.