Skip to main content

Η τρόικα, η κυβέρνηση και η …παρεξήγηση

Τη λέξη «παρεξήγηση» φέρεται να επαναλαμβάνει η τρόικα των ελεγκτών κάθε φορά που τα μέλη της ερωτώνται αν όντως έχουν κάνει πίσω στην απαίτηση τους να πουληθεί το 40% των μονάδων της ΔΕΗ.
«Παρεξήγηση». Αυτή είναι η λέξη που φέρεται να επαναλαμβάνει η τρόικα των ελεγκτών κάθε φορά που τα μέλη της ερωτώνται αν όντως έχουν κάνει πίσω στην απαίτηση τους να πουληθεί το 40% των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.

Κι αυτή ακριβώς την παρεξήγηση θα επιχειρήσουν να ξεκαθαρίσουν σήμερα, στη νέα, έκτακτη, συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου.

Η τρόικα, όπως διαρρέεται αρμοδίως, μπορεί να συναίνεσε σε μια μέση λύση για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κατά 35% με 40%, έθεσε όμως έναν απαράβατο όρο: να της γίνουν εναλλακτικές προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Συνειδητοποιούν όμως ότι η ελληνική πλευρά πανηγυρίζει για υπαναχώρηση, χωρίς προηγουμένως να έχει εκπληρώσει των βασικότερο των όρων. Γι’ αυτό και σπεύδει σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών για να ξαναβάλει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις, για να μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις».