Skip to main content

Οι «τσαμπουκάδες» στο ΔΝΤ και τα εμπόδια στους Ρώσους

Η σιωπή στον ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της Βενεζουέλας, η υποβάθμιση της ελληνικής παιδείας και οι διαμαρτυρίες των Χιμαριωτών,

Οι «τσαμπουκάδες» στο ΔΝΤ, δεν είναι ανέξοδοι. Έφεραν και προληπτικό μνημόνιο. Ό,τι έγινε και με τα νταούλια που βαρούσε ο δόκτωρ πρωθυπουργός μας, κι αντί να χορέψουν οι δανειστές, όπως από πολιτική άγνοια υποστήριζε, χορεύουμε εμείς, και μάλιστα νηστικοί (μέχρι και την παροιμία «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει», άλλαξαν).

Γιατί υπάρχει τόση σιωπή στον ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα της Βενεζουέλας; Αυτήν την «επανάσταση» θέλουν να φέρουν στην Ελλάδα, και μας έπριξαν τ’ αυτιά τόσα χρόνια, με τις στενές τους σχέσεις με τον καταστροφικό Τσαβισμό, από τον οποίο παραδειγματίζονταν για εφαρμογή στην πλάτη μας. Πού κρύφτηκαν οι λαλίστατοι κυβερνητικοί αριστεριστές;

Αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής πήγε στην Γλαύκη της Ξάνθης. Πώς μετέδωσε την είδηση μια προξενοφυλλάδα; Ότι η Χ.Α. έκανε «απόβαση», λες και η περιοχή στην Γλαύκη είναι το κάτι άλλο από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αλλά και ότι η παρουσία της Χ.Α. προκάλεσε τους Τούρκους του χωριού. Μικρή λεπτομέρεια: Η Γλαύκη δεν έχει Τούρκους, αλλά Πομάκους, οι οποίοι εκφοβίζονται και εκβιάζονται για να δηλώνουν Τούρκοι, με λίγους να ανταποκρίνονται εξ ανάγκης.

Και επί τη ευκαιρία, να ρωτήσω τα κόμματα που αναρωτιούνται πώς μαζεύει ψήφους η Χ.Α. Πόσες αντιπροσωπείες κομμάτων έφυγαν από την Αθήνα να επισκεφτούν τους Πομάκους [αν γνωρίζουν τι σημαίνει Πομάκος];

Πάλι άκουσα κι εφέτος άπειρες φορές, ότι κάποιοι «έφαγαν τον οβελία». Δεν μπορείτε μωρέ, να τον φάτε τον οβελία, αφού οβελίας είναι η σούβλα! Τρώγεται η σούβλα; [Από τον οβολό, το παλαιό ελληνικό νόμισμα, που ήταν σαν… σουβλίτσα. Κι έμεινε μέχρι σήμερα η φράση «δώστε τον οβολό σας»].

Δεν φταίει μόνον ο ολιγογράμματος -για υπουργός Παιδείας- Φίλης για την άγνοια της ελληνικής γλώσσας, έτσι παιδιά; Επί δεκαετίες, με έναρξη από τον «δεξιό» Ράλλη άρχισε συνειδητά η υποβάθμιση της ελληνικής παιδείας. Ο αριστεριστής Φίλης. Βέβαια, θα την αποτελειώσει, αλλά τα θεμέλια τα έσκαψαν οι επαγγελματίες του πατριωτισμού.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, δεν πρόκειται για ανικανότητα ή αδιαφορία ως προς την άρνηση να δεχθούμε πολλούς Ρώσους τουρίστες, αλλά στην γενικότερη πολιτική να μη έχουμε πολλά "πάρε-δώσε" με Ρώσους και αναπτυχθούν αισθήματα συμπάθειας μεταξύ των δύο λαών.

Η απαγόρευση δεν έχει να κάνει μόνο με την επιχειρηματικότητα, όπου δεν πρέπει να μπει ρωσική επιχείρηση στην Ελλάδα, αλλά και με τον τουρισμό. Ιδιαίτερα εμπόδια τίθενται σε πλούσιους Ρώσους, που με το χρήμα τους γίνονται αγαπητοί.

Ελπίζω να θυμούνται κάποιοι από τους φίλους τι έγραψα πριν από μήνες για τις αμερικανικές εκλογές. Ότι το σύστημα είναι αρκετά έξυπνο (πιο πολύ κι από τον Μπαλαούρα), ώστε όταν θέλει να στείλει κάποιον στην καρέκλα του προέδρου των ΗΠΑ [και κατ’ αναλογία και στις άλλες χώρες] τού βάζει απέναντι έναν ασήμαντο υποψήφιο, για να στρέψει την κοινή γνώμη στην μεριά του «εκλεκτού». Οι αναγνώστες της Voria.gr, εδώ και μήνες ξέρουν ποια θα είναι η επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των Χιμαριωτών για τις καταπατήσεις των ιδιοκτησιών τους, από πρόσωπα που έχουν σχέση με τον Έντι Ράμα. Συγχρόνως, υφίστανται διώξεις, υπό διάφορα προσχήματα, όσοι καταγγέλλουν τις παράνομες ενέργειες.

Καλλισθένης