Skip to main content

Η UEFA ίσως αποφασίσει την Παρασκευή την κατάργηση του «εκτός έδρας γκολ»

Είναι πολύ πιθανό η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να καταργήσει τελικά το κριτήριο αυτό στα νοκ-άουτ ματς των διοργανώσεών της μετά από 56 χρόνια.

Η Equipe αποκάλυψε στις 14 Απριλίου ότι η UEFA θα συνεδριάσει στα τέλη Μαΐου για ν' αποφασίσει την κατάργηση του κριτηρίου του εκτός έδρας γκολ. Το ρεπορτάζ της κορυφαίας γαλλικής εφημερίδας επιβεβαιώνεται και σύμφωνα με τους Times η απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής (28/5).

Μάλιστα είναι πολύ πιθανό η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να καταργήσει τελικά το κριτήριο αυτό στα νοκ-άουτ ματς των διοργανώσεών της μετά από 56 χρόνια. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, θα συντελεστεί επανάσταση στο ποδόσφαιρο με τη μορφή που το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια.  Η συζήτηση για την κατάργηση ή μη του άρθρου 20. 01 δεν ξεκίνησε τώρα. Το τελευταίο διάστημα εντάθηκε με τα άδεια γήπεδα και τις ουδέτερες έδρες λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times μιλάμε για ολική κατάργηση, καθώς απορρίφθηκαν οι «φωνές» για μερική (να ισχύει δηλαδή ό,τι και τώρα στην κανονική διάρκεια και να μην ισχύει στην παράταση) και άμεση εφαρμογή της αλλαγής, από την επόμενη κιόλας σεζόν (2021/22)!

Το κριτήριο του εκτός έδρας γκολ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1965-66 στο Κύπελλο Κυπελλούχων - διοργάνωση που δεν υπάρχει πια - και από το 1969 μέχρι και σήμερα εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πηγή: gazzetta.gr