Skip to main content

Η βαθμολογία της UEFA: Παρέμεινε στην 17η θέση η Ελλάδα

Η χώρα μας μπορεί να ελπίζει πλέον σε κάτι καλύτερο μόνο με θαύμα και μια πορεία του Ολυμπιακού πλέον στο Europa League.

Aναλλοίωτη παρέμεινε η βαθμολογία της UEFA για Ελλάδα, Σερβία και Κροατία μετά τα χθεσινά αποτελέσματα στο Champions League.

Συγκεκριμένα, Ολυμπιακός (ήττα 4-2 από την Τότεναμ), Ερυθρός Αστέρας (ήττα 0-6 από την Μπάγερν Μονάχου) και Ντίναμο Ζάγκρεμπ (ήττα 2-0 από την Αταλάντα) δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμό.

Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο μόνο με θαύμα και μια πορεία του Ολυμπιακού πλέον στο Europa League ενώ την ίδια ώρα ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα ακόμη εύκολο ματς με τη Ντουντελάνζ και είναι ανοιχτή η υπόθεση πρόκριση της Σέλτικ και Ρέιντζερς στο Europa League.

Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια κάθε θέσης

Η 13η και 14η θέση δίνουν δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα στο Europa League (τρίτο προκριματικό) και δύο στο Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Η 15η θέση – εκεί όπου βρίσκεται η Ελλάδα – δίνει για την ίδια σεζόν (2020/21) δύο εισιτήρια για το Champions League (δεύτερο και τρίτο προκριματικό), ένα για το Europa (τρίτο προκριματικό) και δύο εισιτήρια για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Οι δύο που ακολουθούν (16η και 17η) δίνουν μόνο ένα εισιτήριο για το Champions League (δεύτερο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).

Αν η χώρα μας πέσει ακόμα πιο κάτω, (17η και 18η), θα πάρει και πάλι ένα εισιτήριο για το Champions League (πρώτο προκριματικό), κανένα για το Europa League και τρία για το Europa Conference League (δεύτερο προκριματικό).