Skip to main content

Η βόλτα Καράογλου με ηλεκτροκίνητο ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης και μέσω της νέας παραλίας κατέληξε στο Κυβερνείο.

Με ηλεκτροκίνητη ποδηλατοβόλτα 7,8 χιλιομέτρων, από το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) μέχρι το Κυβερνείο στην Καλαμαριά, τίμησε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ολοκληρώνοντας τις περιβαλλοντολογικές δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης που διοργάνωσε το Διοικητήριο καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης και μέσω της νέας παραλίας, όπου επιθεώρησε το ειδικό απορρυπαντικό σκάφος "Αλκίππη" να καθαρίζει επιφανειακά τον Θερμαϊκό κόλπο, κατέληξε στο Κυβερνείο. Εκεί, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, εργαζόμενους του Δήμου και εθελοντικές ομάδες, οι οποίοι συμμετείχαν στην αποψίλωση του πρασίνου και τον ευπρεπισμό του περιβάλλοντα χώρου του Κυβερνείου.

Η βόλτα με το ηλεκτροκίνητο ποδήλατο ήταν μια συμβολική πράξη του κ. Καράογλου που σκοπό είχε να προτρέψει τους πολίτες να χρησιμοποιούν φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς. Παράλληλα, η παραπάνω πρωτοβουλία είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ύψους 100 εκ. ευρώ για τους επόμενους 18 μήνες.

Στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) αναφέρει πως «το περιβάλλον είναι το κοινό μας σπίτι και οφείλουμε να το προστατεύουμε».

«Στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με καθημερινές δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίσαμε το Διοικητήριο σε "πράσινο" κτίριο, καθαρίζουμε επιφανειακά τον Θερμαϊκό κόλπο, συμμετέχουμε για πρώτη φορά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τη δράση "Πράσινη Επιχειρηματικότητα", καθαρίζουμε το Κυβερνείο και χρησιμοποιούμε ηλεκτρικό ποδήλατο για να καταδείξουμε την ανάγκη υιοθέτησης μέσων μεταφοράς που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Οι πρωτοβουλίες μας έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Η ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης αποτελεί σταθερή μας προτεραιότητα. Προστατεύοντας το περιβάλλον αγκαλιάζουμε τη ζωή», τόνισε.