Skip to main content

Οι γυναίκες της ΝΔ στο σπίτι της Ντόρας και ο ντόρος για τη Νοτοπούλου

Η συνάντηση 20 γυναικών βουλευτών της ΝΔ, η συμπόρευση Βορίδη - Λατινοπούλου και ο ρόλος Νοτοπούλου-Γιαννούλη στην προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ

-Στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη, στην Αραβαντινού, στην Αθήνα έγινε την περασμένη Πέμπτη μια μάζωξη περίπου 20 γυναικών βουλευτών της ΝΔ. Χαλαρή χριστουγεννιάτικη κουβέντα, λίγο φαγητό, αλλά και πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας, με έμφαση σε θέματα που έχουν σχέση και με τις γυναίκες πολιτικούς κυριάρχησαν. Από την περιοχή μας παρέστη μόνον η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Άννα Ευθυμίου και η Σερραία υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή. Στο τέλος προσφέρθηκε κρητική τσικουδιά, την οποία όμως δοκίμασαν μόνον οι πιο... τολμηρές.

-Με τις ώρες εθεάθη να περιμένει στο ξενοδοχείο Grand της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη Δευτέρα η υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Αφροδίτη Λατινοπούλου, για να συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη. Στο συνέδριο για την εκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξεπλάγησαν βλέποντας τη νεαρή πολιτευτή. Κακώς, αφενός επειδή η κ. Λατινοπούλου έχει ασχοληθεί επισταμένως με το σήμα για τα μακεδονικά προϊόντα, αφετέρου επειδή οι πολιτικές θέσεις που εκφράζει είναι ανάλογες των θέσεων που κατά καιρούς έχει υποστηρίξει και ο κ. Βορίδης. Τώρα αν πρόκειται για σταθερή πολιτική συμπόρευση των δύο ή για κουβέντα περί αξιοποίησης της κ. Λατινοπούλου σε κάποια θέση που εποπτεύει ως υπουργός ο κ. Βορίδης είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα.

-Πολύς ντόρος το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ για τις ενδυματολογικές επιλογές της Κατερίνας Νοτοπούλου. Τα αθηναϊκά μέσα ασχολήθηκαν με το «σικάτο», όπως το χαρακτήρισαν, συνολάκι της σε βόλτα της στο Κολωνάκι, τα μέσα της Θεσσαλονίκης με το άσπρο φόρεμά της (εκθαμβωτικό το χαρακτήρισαν αυτό) στη μάζωξη των φίλων και στελεχών της δημοτικής παράταξης της οποίας ηγείται, στο Βασιλικό Θέατρο. Με την κουβέντα για τα ρούχα πάντως «ξεχάστηκε» κάτι που έχει πολιτική σημασία. Το γεγονός ότι στελέχη από το ψηφοδέλτιό της για τον δήμο Θεσσαλονίκης μπήκαν στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που επιβεβαιώνει πως η συμμετοχή της στη διεύρυνση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντική. Όπως άλλωστε και του έτερου νεοεκλεγμένου βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, που έφερε εντός κόμματος αρκετά στελέχη από το ψηφοδέλτιο της περιφερειακής του παράταξης Κι ας έσπευσαν ορισμένοι «παλιοί» να τους κατηγορήσουν ότι αδιαφορούν για το κόμμα...

-Η σημαντικότερη ίσως παρέμβαση της επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη, Μαρίας Αντωνίου, στους τέσσερις μήνες που ασκεί τα καθήκοντά της ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τη συνάντηση που έγινε για να προχωρήσει το μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση του νέου Κέντρου Καινοτομίας και Εκπαίδευσης σε Ψηφιακές Δεξιότητες στη Θεσσαλονίκη. Όπως η ίδια αναφέρει: «Αρχές του 2020 ξεκινάει μια ακόμα επένδυση εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, στο χώρο της Πληροφορικής και των νέων Τεχνολογιών, από μια εκ των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας στον κόσμο, τη Cisco, η οποία αναδεικνύει τη Θεσσαλονίκη σε ψηφιακό κόμβο έρευνας και καινοτομίας σε όλη τη νοτιοανατολική Ευρώπη. Για το όλο εγχείρημα της επένδυσης Cisco στη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκε κατά την επίσκεψή της στο Γραφείο Μακεδονίας του Πρωθυπουργού και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη».