Skip to main content

Η Wind φέρνει την 5G τεχνολογία στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η 5G τεχνολογία αποτελεί την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες από ποτέ ταχύτητες.

Τη 5G τεχνολογία που αλλάζει τα δεδομένα στο διαδίκτυο, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της 84ης ΔΕΘ, που γίνεται η πρώτη έκθεση κατά την οποία θα παρουσιαστεί πιλοτικά το νέο δίκτυο, υψηλών ταχυτήτων.

Τα δίκτυα 5G αποτελούν την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες από ποτέ ταχύτητες αλλά και πιο αξιόπιστες συνδέσεις σε smartphones και άλλες συσκευές.

Όπως τόνισε μιλώντας στη voria.gr ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Wind Ελλάς, Γιώργος Τσαπρούνης οι επισκέπτες της ΔΕΘ μπορούν να δουν από κοντά και να βιώσουν τις δυνατότητες των πρώτων 5G τηλεφώνων στην Ελλάδα μέσα από το δίκτυο της Wind. Το νέο δίκτυο σταδιακά θα μπει στη ζωή μας από το 2021, αρχικά στις μεγάλες πόλης.

Για να κάνει πιο κατανοητές τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας ο κ. Τσαπρούνης τόνισε πως οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν ακόμη και 20 φορές πιο γρήγορα μια ταινία π.χ. από το Netflix με την ταχύτητα λήψης να προσδιορίζεται στο 1GBps.

Αξίζει να σημειωθεί πως έως το 2025, περίπου μία στις τρεις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιεί δίκτυα επόμενης γενιάς. Συγκεκριμένα, η διείσδυση της τεχνολογίας 5G στην Ευρώπη υπολογίζεται σε 31% το 2025, που μεταφράζεται σε 217 εκατομμύρια συνδέσεις.