Skip to main content

Ο δικτάτορας της Τουρκίας και τα μαύρα σύννεφα στα Βαλκάνια

Ο εορτασμός της επετείου της μάχης του Οχυρού Νυμφαίας, τα συνθήματα στην Κομοτηνή και οι απίστευτες δηλώσεις Κατρούγκαλου.

Γιορτάστηκε, λέει, δεόντως η επέτειος της μάχης του Οχυρού Νυμφαίας κατά την γερμανική εισβολή του 1941. Δηλαδή η απουσία όλων των βουλευτών και όλων των δημάρχων είναι κανονικότητα; Ο εορτασμός των εθνικών μας επετείων στη Θράκη περιορίστηκε στους …περιστρεφόμενους δερβίσηδες του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας, που τους έφεραν Δήμος και Περιφέρεια ανήμερα της διπλής επετείου! Για εκεί βρήκαν χρόνο οι αξιότιμοι πολιτικοί.

Αναζητείται ο λόγος που το τουρκικό Προξενείο δεν επιθυμεί εκδηλώσεις για τις μάχες κατά των Γερμανών. Και οι μουσουλμάνοι βουλευτές, με τους τουρκόψυχους και φιλότουρκους ανταποκρίθηκαν και απουσίασαν. Στους δερβίσηδες, όμως πρώτοι, την 25η Μαρτίου.

Τι λέει αυτός ο άνθρωπος; Ο υπουργός Εξωτερικών Κατρούγκαλος, στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων Αναντολού, δήλωσε μεταξύ άλλων απίστευτων: «Επιθυμούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και για την ταυτότητα της Ευρώπης». Δεν κρύβει ότι είναι αλλ’ αντ’ αλλού, αλλά τόσο; Δεν έχει ταυτότητα η Ευρώπη και χρειάζεται την ισλαμοφασιστική ταυτότητα για ολοκλήρωση;

Ο δικτάτορας της Τουρκίας αποφασίζει και διατάζει. Ο Ερντογάν, που έχασε την πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί στα άκρα. Στον τουρκικό Τύπο υπάρχει αναφορά σε επαναληπτικές εκλογές. Ο Κατρούγκαλος, κομμουνιστής κατά δήλωσή του, αυτήν την ταυτότητα θέλει για την Ευρώπη.

«Έρχεται πόλεμος στα Βαλκάνια, εκατοντάδες θωρακισμένα οχήματα φορτώθηκαν το σούρουπο», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα "portalikuqezi", επικαλούμενη βίντεο που τράβηξε ένας Αλβανός πολίτης τόσο στο λιμάνι του Δυρραχίου όσο και στην εθνική οδό.

Έγινε γνωστό ότι οι Αμερικανοί έχουν δωρίσει 37 θωρακισμένα οχήματα στην Αλβανία, αλλά το περιστατικό αυτό δείχνει ότι έχουν στείλει και άλλον στρατιωτικό εξοπλισμό που δεν έχει δημοσιοποιηθεί. [Το βίντεο κατέβηκε από το youtube μετά από αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης].

Η Ξεπαπαδέα παίρνει τη σκυτάλη από τον Πετσίτη. Την άλλη εβδομάδα κάποιος άλλος ΣΥΡΙΖΑίος θα πάρει την σκυτάλη από την Ξεπαπαδέα. Πρόκειται για το "ηθικό πλεονέκτημα" που έχει η Αριστερά. Μόνον που στον όρο "ηθικό" δίνει δική της ερμηνεία, που βρίσκεται σε μεγάλη αντίθεση με τον υπερήφανο ελληνικό τρόπο ζωής.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέντ αλ Μασμάρι, σε συνέντευξή του στην SkyNews δήλωσε ότι το Κατάρ έχει μετακινήσει όπλα και μέσα ενημέρωσης για να αντιμετωπίσει την επιχείρηση του Στρατού της Λιβύης στην Τρίπολη. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις χτύπησαν το αεροδρόμιο της Τρίπολης για να σταματήσουν τη μεταφορά πλούτου στην Τουρκία.

Όλα τα "καλά παιδιά" της υφηλίου, στον Ερντογάν στέλνουν τον χρυσό τους. Βενεζουέλα, Λιβύη, Ιράν… Αλλά ο Ερντογάν θέλει να γίνει Ευρωπαίος, με την βοήθεια του Κατρούγκαλου.

Συνθήματα στην Κομοτηνή, με τις τρεις ημισελήνους και την η οθωμανική σημαία. Σημαίνουν: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ / ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Αυτά από πολίτες της Ελλάδας, που δρουν υπό προστασία. Αν γράψει κάποιος ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική, αλίμονό του.