Skip to main content

Η ζημιά στις μακεδονικές επιχειρήσεις και οι πιέσεις της Γαλλίας

Η ανάρτηση του Νικολά Ντιμιτρόφ στο facebook για τις «μακεδονικές» ντομάτες και τα αγάλματα Κοτζιά και Τσίπρα που πρέπει να στήσουν στα Σκόπια.

Αναμφίβολα η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει και για την τεράστια η ζημία των μακεδονικών επιχειρήσεων. Οι Σκοπιανοί καθιερώνουν ανεμπόδιστοι την επωνυμία "μακεδονικός" στα προϊόντα τους. Για να… πείσει τους Ευρωπαίους να στηρίξουν την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ, ο Νικολά Ντιμιτρόφ ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook μια φωτογραφία από ένα γκουρμέ πιάτο ντομάτες. Κομμένες ροδέλες, με σκόρδο και μαϊντανό.

Και τη συνόδευσε με μια λεζάντα: «Η πιο νόστιμη ντομάτα στον κόσμο! Όποιος υποστηρίξει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της "Μακεδονίας" με την Ε.Ε. την ερχόμενη εβδομάδα, του υποσχόμαστε να του στείλουμε ένα φρέσκο πακέτο "μακεδονικές" ντομάτες με το ταχυδρομείο». Τι λέει το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά, που ψευδολόγησε λέγοντας ότι ισχύει παντού το erga omnes;

Το σλαβικό Kanal 5 δημοσιεύει, ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ιστοσελίδα του ανέφερε, ότι ο ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, πίεσε τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ίβ Λε Ντριάν, να μη εμποδίσει η Γαλλία την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ιδιαίτερα τώρα, μετά την υπογραφή της συμφωνίας για το ζήτημα της ονομασίας μεταξύ "Μακεδονίας" και Ελλάδας.

Ο Πομπέο πιέζει τους Γάλλους, αλλά ο Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι αυτόν δεν τον πίεσε κανείς. Είναι τόσο ισχυρός, που κάτι υπουργούς σαν της Γαλλίας τους μασάει. [Σύσταση: Αν χάσει κάποιος την σοβαρότητά του στην πολιτική, δεν την ξαναβρίσκει μετά].

Ο Ν. Κοτζιάς δήλωσε πως φοβάται, ότι εάν δεν δοθεί ημερομηνία ένταξης των διαπραγματεύσεων στη "Βόρεια Μακεδονία", όλη αυτή η προσπάθεια που κάναμε με μεγάλες θυσίες και συμβιβασμούς, θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Εδώ έχει δίκαιο ο Κοτζιάς, υπό την έννοια ότι αν δεν πάρουν πρόσκληση για την Ε.Ε. τα Σκόπια, δεν μπορεί να γίνει και δημοψήφισμα από τον Ζάεφ, στερούμενος επιχειρήματος.

Πέραν του ότι είναι απαράδεκτο ο Κοτζιάς να αποκαλεί το αλβανοσλαβικό κράτος, με το όνομα Βόρεια Μακεδονία, εφόσον δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία [είναι τόσα τα απαράδεκτα όμως, ώστε ποιο να πρωτοπείς], θα είναι ευχής έργο για την Ελλάδα να ακυρωθεί η συμφωνία. Κάποια στιγμή θα υπάρξει πατριωτική κυβέρνηση στην χώρα, και το ζήτημα θα λυθεί χωρίς να θίγεται η αξιοπρέπεια των Ελλήνων [οι διεθνιστές εννοούν αλλιώς την αξιοπρέπεια, γι’ αυτό και δεν θίγονται].

Τώρα που θα απαλλαχτούν από τα μακεδονικά γλυπτά οι Σκοπιανοί, θα μείνει άδειος ο χώρος και θα είναι αντιαισθητική η εικόνα. Προτείνω να βάλουν στις κενές θέσεις αγάλματα του Τσίπρα και του Κοτζιά, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης [δεν ξέρω αν υπάρχει χώρος κενός και στο Βερολίνο, ιδιαίτερα αν ο πάντα εξυπηρετικός στην Μέρκελ, Α. Τσίπρας, αποδεχτεί το σχέδιό της για το μεταναστευτικό].

Αφού δεν τους κόψαμε τον βήχα απ’ την αρχή, τώρα θα τα υποστούμε. Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων, μαζί με το Σύλλογο "Τσαμουριά", διοργάνωσαν εκδήλωση στην παραμεθόριο περιοχή "Καφέ Μπότα", όπου υπάρχει μνημείο για τους Αλβανοτσάμηδες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. [σ.σ. πρόκειται γι' αυτούς που πολέμησαν εναντίον των Ελλήνων, ομού με τους Ιταλούς].

«Ερχόμαστε εδώ κάθε Ιούνιο να αποθέσουμε ένα λουλούδι και να θυμηθούμε τους προγόνους μας, που δεν έφυγαν από αυτόν τον κόσμο όπως όλοι οι άλλοι, αλλά τους σκότωσαν εκείνοι που εισέβαλαν στη γη μας, που πέθαναν από τη μιζέρια και την αδυναμία τους σε αυτήν την βιβλική έξοδο», είπε ο Ιντρίζι. ["Εκείνοι", είναι οι Έλληνες, κατά τον πόλεμο του ’40]